23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Alt om opladning og sikkerhed omkring lithium-ion-batterier

Et lithium-ion-batteri kan bruges døgnet rundt, forudsat der kan foretages at kort opladning (15-30 minutter) med regelmæssige intervaller.

Derudover er det helt vedligeholdelsesfrit og kræver heller ingen specielle laderum, men kan genoplades alle steder.

Hvordan oplades lithium-ion batterier?
Opladning udføres med specielle lithium-ion-opladere, der har sikre nydesignede ladestik, der er meget lette at håndtere, og takket være designet har der ingen risiko for kortslutning. Der er ingen risiko for hverken gnist eller gasning, når der oplades i modsætning til blybatterier.

Er der et specielt opladningsrum til truck med lithium-ion batterier?
Nej, lithium-ion-batterier kan genoplades hvor som helst i virksomheden og kræver ikke ventilerede laderum eller andet sikkerhedsudstyr, som ellers er påkrævet ved opladning af blybatterier (handsker, øjenvask, vand osv.).

Hvad er batterilevetiden for et lithium-ion batteri?
Et lithium-ion-batteri oplades fra 20% kapacitet op til 100% på cirka 1-2 timer afhængigt af batteriets størrelse og laderen. Ved 15 minutters kort opladning får du 1 times ekstra køretid. Med andre ord får du større tilgængelighed med et lithium-ion-batteri end blysyre, som kræver 6-8 timer for fuld opladning. Lithium-ion batterier rummer op til 5000 opladningscyklusser, som kan sammenlignes med blysyre, der kan rumme omkring 1500 opladningscyklusser.

"Lithium-ion-batterier har en lavere brandrisiko end konventionelle truckbatterier."

Vedligeholdelse af lithium-ion batterier

Hvor længe kan man køre med et litiumionbatteri sammenlignet med blysyre?
Et lithium-ion batteri kan bruges døgnet rundt, forudsat at kort opladning (15-30 minutter) kan forekomme med regelmæssige intervaller. Blysyrebatterier kan håndtere cirka 8 timers kontinuerlig kørsel og skal derefter oplades fuldstændigt ca. 6-8 timer, før de kan bruges igen. Et lithium-ion batteri har kun brug for 1-2 timers opladningstid for at kunne oplades fuldt.

Skal du efterfylde et lithium-ion batteri med vand?
Nej, lithium-ion batterier kræver ingen kontrol eller efterfyldning af vand, hvilket er et krav til blysyrebatterier. Lithium-ion batterier er helt vedligeholdelsesfri.

Kan lithium-ion batterier blive overophedet og gå i brand?
Nej. Da batterierne er udstyret med det smarte kontrolsystem BMS, kan batteriet aldrig overophedes og gå i brand. Strømforsyningen slukkes hvis der opstår fejl, der er således ingen brandfare ved lithium-ion batterier.

Læs om energieffektive batteriløsninger fra Toyota her.

Toyota Material Handling Danmark A/S
Industrivej 3
3550 Slangerup
Frederikssund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK62657014
P nummer: 1003149775

Send til en kollega

0.047