23948sdkhjf

Valget af truckdæk påvirker brændstofforbruget

| Medlemsnyhed | Indrykket af Toyota Material Handling Danmark A/S

3 hurtige spørgsmål til vores dækekspert Ib Brun om, hvordan valget af truckdæk påvirker brændstofforbruget i din truckflåde og dermed produktiviteten i din virksomhed.

Påvirker lufttrykket mine dæks levetid?
At have det rigtige lufttryk i dine dæk er vigtigere, end mange mennesker tror. Et luftgummidæk har normalt den samme levetid som et massivt dæk. Men med det forkerte lufttryk forringes levetiden drastisk.

- Ved 20% for lavt lufttryk reduceres levetiden med ca. 20%
- Ved 20% for højt lufttryk reduceres levetiden med mere end 20%

For lavt lufttryk øger rullemodstanden, hvilket fører til øget brændstofforbrug. Det påvirker også truckens stabilitet og dermed løftekapacitet og sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at lufttrykket kontrolleres regelmæssigt og altid med kolde dæk. Vi anbefaler normalt, at der ikke går mere end 14 dage mellem inspektionerne.

Kan valget af dæk påvirke brændstofforbruget?
Det har altid været kendt, at rullemodstand påvirker energiforbruget. Men at forskellige dæk har forskellig rullemodstand, og at forskellen er så stor, at det kan påvirke driftsøkonomien med tusinder af kroner om året, er ganske nyt. Et tysk studie foretaget af kontrolorganet DEKRA viser, at der kan være en forskel på over 10% i energiforbruget mellem de bedste og de dårligste industri dæk.

Hvordan påvirkes truckdæk af ofte at køre med lidt belastning?
Kørsel med en lille eller let belastning betyder, at belastningen på din trucks dæk vil være høj. Dette betyder igen, at der opbygges varme i dækkene, og at de udsættes for en påvirkning, der kan ændre dens egenskaber. Under sådanne forhold er det ekstra vigtigt, at du har valgt den rigtige kvalitet på dine dæk. Forkert dækkvalitet kan føre til forkortet levetid, dårligere køre- og løfteegenskaber eller i værste fald dækene svigter.

Det er altid vigtigt, at du går gennem din truckflåde og vælger det rigtige dæk efter opgaver. For mange virksomheder foretager ikke en analyse af deres dækvalg, men de vælger rutinemæssigt eller tilfældigt. For de fleste virksomheder er der penge at spare, samtidig med at du forbedrer miljøpåvirkningen og øger sikkerheden i din materialehåndtering.

Vil du vide mere om, hvordan du kan forbedre din dæk- og totaløkonomi?
Så dowload vores dækguide her. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Toyota Material Handling Danmark A/S

Industrivej 3
3550 Slangerup
Danmark
Toyota Material Handling Danmark A/S

Send til en kollega

0.078