23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Høje elpriser gør Lithium-ION batterier attraktive hos produ

Der er stor fokus på Lithium-ION batterier lige nu. Det skyldes især, at et stort antal produktionsvirksomheder er udfordret af de stigende elpriser, som inden for et år er steget 400%.

Der er stor fokus på Lithium-ION batterier lige nu. Det skyldes især, at et stort antal produktionsvirksomheder er udfordret af de stigende elpriser, som inden for et år er steget 400%.

 Elprisernes himmelflugt medfører, at flere og flere virksomheder gennemgår deres elforbrug med en tættekam for at finde besparelser. Der arbejdes ihærdigt på at mindske elforbruget ved blandt andet at købe strøm på de rigtige tidspunkter, indføre LED-belysning og optimere energiforbruget på maskinparken.

 Den interne logistik er også et sted at spare. Størsteparten af virksomhederne vælger eldrevne maskiner til logistikken og ved at konvertere fra de klassiske blybatterier til de mere miljøvenlige og energioptimerede Lithium-ION batterier er det muligt at opnå store besparelser på elregningen.

– Med de stigende elpriser er Lithium-ION batterier blevet en endnu bedre investering. Vores beregninger viser store besparelser over hele linjen, når man skifter fra blysyrebatterier til Lithium-ION batterier. Vi opererer lige nu med en tilbagebetalingstid på ned til ét år på et almindeligt Lithium-ION batteri. Jo større en maskinpark, jo større bliver besparelsen – og vi kan levere til alle truckmærker og andet kørende materiel, udtaler teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.

N.C. Nielsen har oplevet eksempler med en årlig besparelse på 42.000 kr. på en almindelig el-truck med Lithium-ION batteri, der kører på toholdsskift. Og dette tal kan ganges op med antallet af truck i den samlede flåde.

– Tallene taler deres tydelige sprog. Det er oplagt at skifte fra blysyrebatteri til Lithium-ION batteri på truckflåden. Det bliver nok ikke nemmere at spare på udgifterne til el, lyder det fra teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.

https://www.nc-nielsen.dk/nyheder/hoeje-elpriser-goer-lithium-ion-batterier-attraktive-hos-produktionsvirksomheder

N.C. Nielsen A/S
Nørregade 66, Balling
7860 Spøttrup
Skive Kommune
Danmark
CVR nummer: DK41118814
P nummer: 1003063792

Kontaktperson

CH
Caroline Hvilshøj
Kontorelev, marketing
+45 27870418 cahv@nc-nielsen.dk

Send til en kollega

0.047