23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Flot og funktionel udvidelse af OK´s hovedkontor

For OK i Viby J har BASE Erhverv opført en udvidelse af hovedkontoret til mellem 60 og 80 nye kontorpladser. Energiselskabet OK går altid efter at bygge så bæredygtigt som muligt, og det afspejles også i denne udvidelse.

BASE Erhverv har stået for udvidelsen af energiselskabet OK’s hovedkvarter i Viby J i totalentreprise. Ifølge bygherre er byggeriet, som blev afleveret i 2021, både flot og funktionelt.

Den nye 2.200 kvadratmeter store bygning har udvidet OK’s domicil med 80 nye kontorpladser, seks nye mødelokaler, et konferencelokale med plads til 80 personer samt en større, moderne kantine. Der er desuden etableret kælder. 

”Da byggeriet gik i gang i 2020, havde vi ansatte siddende i en lejet nabobygning. Vi havde et akut behov for mere plads og søgte nye kompetente kolleger. Derfor tog vi beslutningen om en større udvidelse, og den eneste mulighed var at bygge ud tæt på den gangbro, som forbandt det oprindelige hovedsæde med en tidligere tilbygning,” siger Arne Kragelund.

Tilbød totalentreprise med det hele

Arne Kragelund fortæller, at BASE Erhverv skilte sig ud i udbudsfasen ved at komme med et bud på en totalentreprise, hvor de også tog ansvar for det arkitektoniske. Det viste sig, at det var det mest attraktive tilbud på både kvalitet, tidsplan og pris.

”Kvalitet var vigtig – men også pris og byggetid var vigtige parametre. Byggeriet skulle foregå midt i vores gård og tæt på både arbejdspladser, den eksisterende kantine og vores P-pladser. Derfor var BASE Erhvervs tilbud, om at gennemføre hele byggeriet på ét år, meget attraktivt for os,” siger Arne Kragelund. 

Projektleder Thomas Noes Glud fra BASE Erhverv beskriver projektet som en byggeteknisk spændende udfordring, fordi den nye bygning skulle passe sammen med eksisterende bygninger i begge ender – vel og mærke i flere etager. 

”Foruden sammenbygningens detaljer var den største udfordring den nye kælder. Her har vi etableret en spunsvæg i begge ender. En spunsvæg er en væg i stål, der fastholdes med lange jordankre ind under de eksisterende bygninger. Dette udføres for at sikre, at de eksisterende bygninger ikke satte sig. Desuden var der en del logistiske udfordringer, da de eksisterende bygninger var i fuld drift hele tiden. Det kræver god byggepladsindretning og ekstra fokus på arbejdsmiljøet,” forklarer han.

BASE Erhverv er helt OK

Det er første gang OK og BASE Erhverv arbejder sammen – men sikkert ikke sidste. 

Den nye hovedbygning blev afleveret til tiden i august 2021 til OK’s store tilfredshed.

”Samarbejdet har været forbilledligt. BASE Erhvervs byggeledere er åbne og ærlige og har gennem hele processen inddraget os i beslutningerne,” siger Arne Kragelund og tilføjer:

”De er knaldgode til at løse de udfordringer, der opstår, og finde gode løsninger. Jeg har kun ros til BASE Erhverv for samarbejdet og deres måde at gøre tingene på. De er helt OK, og vi kommer helt sikkert til at arbejde sammen med dem igen.”

Fakta om byggeriet:

  • Byggeår 2020-2021
  • Med tilbygningen har OK fået 2.200 ekstra kvadratmeter, hvorefter hovedkontoret er på i alt 9.000 kvadratmeter
  • Tilbygningen rummer 60-80 nye kontorpladser, samt nye mødelokaler, konferencerum og en større kantine
  • Der er etableret solpaneler på taget, og varmepumper der levere grøn energi til dele af huset
  • Byggeriet er opført, på rådgiversiden, i samarbejde med Cubo Arkitekter og STOKVAD rådgivende ingeniører A/S 


Læs hele bygherreudtalelsen:
baseerhverv.dk/nyt-domicil-ok-viby 

 

 

BASE Erhverv A/S
Erhvervsbyvej 11, 2.
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10126711
P nummer: 1009660379

Send til en kollega

0.031