23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fjerner folie fra paller med kunstig intelligens

Kunstig intelligens gør det muligt at fjerne folie fra alle slags paller, helt automatisk. Som de første i verden har danske VARO bygget en maskine, der automatisk fjerner folien, og med kunstig intelligens er kunderne helt sikre på, at al folien er væk. Siemens har ageret sparringspartner og leveret platformen, der holder systemet kørende.

Den danske maskinbygger VARO, der blandt andet leverer maskiner til fødevare- og medicinalbranchen, har udviklet en unwrapper, en maskine, der automatisk fjerner folie fra paller. Maskinen er nu suppleret med en løsning baseret på vision-teknologi koblet med kunstig intelligens, der detekterer, om al folien er væk. Med den løsning kan processen foregå helt uden, at en medarbejder skal bruge tid på at holde øje eller fjerne folierester.  

Når en palle ankommer til fabrikken eller varehuset, bliver folien automatisk skåret op og suget i en affaldsbeholder, og uanset lysforhold, størrelsen og formen på produktet, og tykkelsen på folien, kan kombinationen af kameraet og algoritmen selv finde ud af, om al folien er væk.

Åbner nye fordele for kunderne

Maskinen i sig selv frigiver tid for medarbejderne hos VAROs kunder. De skal ikke bruge tid på at skære folie af, og operatøren er ikke bundet til at stå og holde øje med maskinen. Det er en stor fordel for alle de industrivirksomheder, hvor det er blevet sværere og dyrere at skaffe arbejdskraft. Samtidig er løsningen med til at digitalisere en traditionel manuel proces, hvilket giver fordele for både kunderne og VARO selv.

Du kan læse hele historien om VARO's implemenrering af AI, og samarbejdet med Siemens her

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Kontaktperson

MK
Magnus Kryl
Studentermedhjælper
magnus.kryl@siemens.com

Send til en kollega

0.047