23948sdkhjf
Del siden
Annonce

VetInspector revolutionerer fjerkræinspektion for øget produktivitet og dyrevelfærd

Et nyt og banebrydende forsknings- og innovationsprojekt tager nu fat på at modernisere inspektionen af fjerkrækød, med målet om at styrke dyrlægers indsats og præcisionsredskaber til sporing af dyresundhed og -velfærd. Projektet, der åbner op for præventive tiltag mod sygdom og forbedring af dyrevelfærden på landmandens niveau, modtager en investering på 9 millioner DKK fra Innovationsfonden.

Visioner for VetInspector: Automatisk fjerkræinspektion

Projektet har som overordnet vision at eliminere den flaskehals, der udgøres af manuel veterinær kødinspektion i fjerkræslagterier. Dette realiseres gennem udviklingen af et automatiseret fjerkræinspektionssystem ved navn VetInspector. Veterinær kødinspektion er essentiel, men udfordrende, og mangel på tilstrækkeligt personale kan potentielt føre til produktionsstop. VetInspector-projektet sigter derfor mod at assistere dyrlæger, øge effektivitet og kapacitet samt mindske behovet for konstant tilstedeværelse på produktionslinjen

 

”Dyrlæger udfører i dag et enormt arbejde med at inspicere op til 4 fugle pr. sekund. At give dem et system til assisterende eller automatisk inspektion vil være afgørende for både dem og slagteriindustrien. Det vil frigøre tid så de kan fokusere på andre vigtige dyrlægeopgaver på et slagteri. VetInspector vil også give dyrlæger, slagterier og landmænd en detaljeret sundhedsrapport for hver eneste fugl - noget, der er umuligt at gøre manuelt", udtaler Jens Fagertun, projektleder og senior systemudvikler hos IHFood.

Innovativt samarbejde og støtte fra Innovationsfonden

Innovationsfonden investerer 9 millioner kroner i projektet. Dette skaber en enestående mulighed for at samle hele industrien, herunder både akademia og forarbejdningsindustrien, til fordel for dyrevelfærd, samfundet og jobfastholdelse i Danmark.

Projektkonsortiet og Ekspertise

Projektkonsortiet består af DTU Food, Danpo og IHFood.

  • DTU Food vil bidrage med ekspertise inden for lovgivning, mikrobiologi, patologi og epidemiologi vedrørende ante- og postmortem VetInspector stationer.
  • Danpo, en del af Scandi Standard, vil sikre funktionaliteten af opsætningen og installere systemet på et af deres slagterier, hvilket vil gavne produktionen med dyrlægeinspektionen.
  • IHFood, en ekspert i visionsløsninger for organiske materialer, vil designe systemkomponenter og lede den omfattende maskinlæring, som udgør fundamentet for dette system.

Projektfakta

  • Innovationsfonden investering: 9+ millioner DKK
  • Samlet budget: 15+ millioner DKK
  • Varighed: 3 år
  • Officiel titel: VETInspect, VetInspector - automatisk kødinspektion af kylling
IHFood A/S
Titangade 9C, 1st floor
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29973342
P nummer: 1012699340

Kontaktperson

TM
Tue Moerck
Managing Director
+45 33189120 tum@ihfood.dk

Send til en kollega

0.047