23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Viborg teater har brandsikret salen med et 14 meter langt brandgardin

Risikoen for brand er ethvert teaters største mareridt, og Viborg Teater har fået installeret et 14 meter langt og tre tons tungt brandgardin.

Mange af landets teatre har til huse i uvurderlige, historiske bygninger, og implementering af moderne brandsikkerhedstiltag kan være en udfordring på grund af begrænsninger i tidligere tiders arkitektur, pladsmangel eller æstetik.

Sikkerheden for gæster og personale er vigtigst

Når Viborg teater inviterer publikum ind til forestillinger, er det med den højeste brandsikkerhed implementeret med et 14 meter langt brandgardin, der vejer cirka tre tons. 

Brandgardinet er placeret under loftet forrest på scenen, og man skal vide, at det er der for at kunne få øje på det. Brandgardinet udgør en effektiv sikkerhedsvæg, der beskytter både teatrets publikum og dets medarbejdere i tilfælde af brand. 

Brandgardinet på Viborg teater er certificeret efter EU's højeste sikkerhedsstandard, EI-2-60, hvilket er en god indikator på Viborg Teaters stærke engagement i sikkerheden for gæster og personale. Brandgardiner i EI-klassen beskytter mod spredning af brand og skaber samtidig optimale betingelser for sikker evakuering i minimum en time.

Første akt var en gyser

Brandgardinet blev leveret i ét stykke og havde en vægt på cirka tre tons. Ved ankomsten til Viborg Teater stod det klart, at det ville blive nødvendigt at tage ekstraordinære midler i brug for overhovedet at få det ind i teatersalen. 

Der blev tilkaldt ekstra maskiner, som skulle gøre det muligt at få trillet den store rulle gennem foyeren og videre ind i salen, og selv om det på et tidspunkt så ud til at være så umulig en opgave, at det ville blive nødvendigt at hejse det ned gennem taget (som skulle fjernes først), lykkedes det at få bugseret gardinet helt ind i teatersalen.

Undervejs var det nødvendigt at lægge forstærkende plader på gulvet, som ellers ikke ville kunne holde til den tunge vægt.

Andet akt var også en gyser

Også montagen krævede ekstraordinær snilde af montageteamet, for gardinet befandt sig nu foran scenen, men skulle sænkes ned over projektørerne indefra til en placering, hvor der kun akkurat var plads nok til rullen. For at få det til at lykkes, skulle den lirkes forsigtigt på plads, hvilket er lettere sagt end gjort med en tre tons tung gardinrulle.

Den store finale

Vi praler hos DAN-doors ofte af vores montører, som er verdensmestre i at få det umulige til at lykkes, og denne sag er ingen undtagelse. Det 14 meter lange og tre tons tunge EI-2-60 brandgardin kom på plads under loftet ved scenens front. Viborg Teater har plads til knap 400 publikummer, og de kan nu sætte forestillinger op i den trygge forvisning om, at deres teatersal lever op til brandmyndighedernes krav, og at bygningens brugere kan evakueres, hvis der skulle opstå brand. 

Brandsikkerhed er en hjertesag

Vidste du, at DAN-doors leverer mange forskellige brandløsninger? Udover brandgardiner leverer vi branddøre og brandskydedøre til kølerum, ”almindelige” branddøre, brandsikre profildøre, røgventilationsdøre og brandjalousier. Vi leverer til alle brancher, herunder medicinalindustrien, slagterier, logistikcentre, uddannelsesinstitutioner, mejerier, produktionsvirksomheder osv. 

Hvis I har overvejelser om brandsikkerhed og jeres brandløsninger, så står vi klar til at tage en uforpligtende snak:

Tel: 87 93 87 00
Mail: dd@dan-doors.dk

 

Dan-doors a-s
Industrivej 19
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71283011
P nummer: 1002339436

Kontaktperson

DA
Dorte Ankerstjerne
dan@dan-doors.dk

Send til en kollega

0.094