23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GTS inviterer til debat på folkemødet!

GTS deltager igen i år, når der i juni afholdes folkemøde på Bornholm. Her kan du deltage i debatter om behovet for danske sprogmodeller, innovationspotentialet i de danske virksomheder og havvind og biodiversitet.

GTS-foreningen deltager igen på folkemødet med tre debatter, som vi holder i samarbejde med forskellige aktører. Læs mere om debatterne herunder – og sæt et kryds i kalenderen – så ses vi til en eller flere spændende debatter.

Skal danske sprogmodeller gøre os uafhængige af techgiganter?

Tid: Torsdag d. 13. juni kl. 14.30-15.15
Sted: Folkets debattelt, J37
Arrangører: GTS-foreningen og Alexandra Instituttet

Som et lille sprogområde står Danmark over for udfordringer med sprogmodeller. Uden danske modeller bliver vi afhængige af store internationale tech-giganter.

Er der brug for hurtig handling for at skabe en fælles, fri og uafhængig dansk sprogmodel, der er baseret på lovlige, åbne data? Og er det vigtigt for både det private og offentlige, herunder for sikker brug i sundhedssektoren?

I denne debat fokuserer vi på opbygningen af danske sprogmodeller, og for det potentiale det giver for nye forretningsmodeller.

Kan Danmark blive ved med at leve af få stærke virksomheder?

Tid: Fredag d. 14. juni kl. 10.10-10.50
Sted: Teknologisk Instituts telt, F17
Arrangører: Dansk Industri, DFiR og GTS-foreningen

Virksomheders evne til at forny sig er drivkraften bag vækst og velstand i hele Danmark. Desværre viser tal, at færre danske virksomheder vælger at investere i forskning og udvikling, og at denne andel har været faldende siden 2010.

Spørgsmålet er derfor, om det er på høje tid at få vendt udviklingen og få flere virksomheder i gang med videnbaseret innovation?

Kan havvind og biodiversitet gå hånd i hånd?

Tid: Fredag d. 14. juni kl. 15.00-15.45
Sted: Folkets debattelt, J37
Arrangører: GTS-foreningen og DHI

Havvindparker er en populær og effektiv måde at generere ren energi på, men der er en stigende bekymring ift. parkernes indvirkning på det marine miljø.

Spørgsmålet er, om det i praksis er muligt at accelerere udbygningen af havvind og samtidig tage hensyn til biodiversitet?

Læs mere om de tre debatter her

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Kontaktperson

DC
Dorthe Christiansen
Informationschef
+45 45162624 info@gts-net.dk

Send til en kollega

0.046