23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CAM-kørsel og SIMIT-simuleringssoftware skaber nye effektiviseringsgevinster

Hos Lantmännen Unibake fokuserer de på bæredygtighed ved at genbruge og opgradere eksisterende produktionsmaskiner. I samarbejde med CesTek og Siemens har de opnået over 10 % højere effektivitet, mindre spild og reduceret slitage på maskinerne.

Lantmännen Unibake producerer og leverer frost brød til det meste af verden. Med bagerier i Hatting, Holstebro og Hasselager beskæftiger virksomheden mere end 350 medarbejdere i Danmark. 

I bageriet i Hatting ved Horsens stod man over for udfordringer med en produktionsmaskine, hvor meget af teknologien var forældet, hvilket medførte mere spild og få muligheder for effektiviseringer. Lantmännen Unibake kæmpede med den gamle maskine, som ikke kunne køre hurtigere, og som havde en vanskelig fejlfinding pga. en gammel PC-styring.

Øgede produktionen med mere end 10 %

Det nye greb med at styre maskinens bevægelser blev sikret ved hjælp af CAM-kørsel. På den måde kunne man bevare den stærke mekanik, der er i den gamle maskine, og i stedet optimere maskinen ved at installere en mere avanceret teknologi end hidtil.

”Med CAM-bevægelser kan vi optimere yderligere. Vi har øget både hastighed og produktion med mere end 10 %. Tilsvarende er opstartstiden kraftigt reduceret, fordi en stor del af parametrene og indstillingerne i den gamle maskine er gjort overflødige – og derfor undgår vi en stor del af den manuelle indstilling af maskinen. Vi har lavet et kvantespring med den samme maskine,” siger Jørgen Rahbek.

”Med den nye maskine er der også langt mindre vedligeholdelse. Dels fordi teknologien er bedre og dermed mindre belastende for mekanikken, og dels fordi der er præcise fejlkoder, som angiver, hvor der er problemer. Med præcise fejlmeldinger er vi heller ikke afhængige af, at medarbejdere har erfaring med selve produktionsmaskinen for at kunne afhjælpe disse fejl. Nu får vi en præcis melding, som vi kan løse hurtigt og enkelt,” siger Martin Nedergaard

Den nye løsning giver også en hurtigere opstart, hvor man reducerer spild, fordi man ikke behøver justeringer i startfasen.

Du kan læse hele historien her

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Kontaktperson

MK
Magnus Kryl
Studentermedhjælper
magnus.kryl@siemens.com

Send til en kollega

0.032