23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Er vakuumløft overhovedet det rette for min fødevare- og drikkevarevirksomhed?

“Som en branche har virksomheder et stort behov for modernisering, men de er ofte utilstrækkeligt investeret i teknologi. I modsætning til B2C står disse B2B-organisationer over for udfordringer med forældet arkitektur og en blanding af processer, der forhindrer dem i at fremme rentabel vækst..” – Howard Doberman, Global Operations Transformation Leader, Deloitte.

Ændringer kan være skræmmende. At erkende forældelsen af eksisterende infrastrukturer og den presserende nødvendighed af modernisering er en hård pille at sluge. Ikke desto mindre er konsekvenserne af passivitet langt mere alvorlige. Det er tid til selvransagelse og måske et lidt svære spørgsmål:

Er din virksomhed kørende på fuld kraft, men med lav produktivitet?

Er dine medarbejdere under overdreven belastning?

Kæmper du med at imødekomme de skiftende krav fra kunderne?

Hvis svaret er ja på bare ét af spørgsmålene, signalerer det et presserende behov for at investere i teknologi. De langvarige virkninger af coronapandemien, kombineret med mangel på færdigheder og stigende inflation, forværrer udfordringerne for industrierne i Storbritannien og EU. Fødevare- og drikkevaresektoren, der er stærkt afhængig af global indkøb, forarbejdning og distribution, befinder sig ved en skillevej.

Forstå hvordan vakuumløft kan anvendes i fødevare- og drikkevareindustrien

Vakuumløftningsteknologien kan være en game changer og er med til at forbedre produktiviteten samtidig med at styrke arbejdssikkerheden – en ægte win-win situation.

Hvad er vakuumløft?

Vakuumløft fungerer på en simpel, men genial måde: Ved at bruge sug til at manøvrere materialer sikkert og effektivt. Et enkelt vakuum-genereringssystem driver både den vertikale bevægelse og gribe-kraften af standard vakuumløftere. Afhængigt af produkternes udseende og håndteringskrav kan forskellige gribe-mekanismer anvendes. I fødevare- og drikkevareindustrien er vakuumløftere konstrueret med rustfrit stål og hygiejniske/FDA-godkendte komponenter, hvilket sikrer sikkerhed og hygiejne.

Der findes et varieret udvalg af løfteudstyr, som kan håndtere alt lige fra råvarer som kød og ost til pakket materiale som sække og tønder. Disse løftere spiller en afgørende rolle i modtagelse, forarbejdning, emballering og palletering af fødevareprodukter.

Udfordringer i fødevare- og drikkevareindustrien

Fancy lifters may appear impressive, but are they simply an overly complex and over-engineered approach to lifting? Nej. De er bevist at du kan øge produktiviteten og reducere belastningen på kroppen hos dine medarbejdere med op til 80%, hvilket gør arbejdspladsen mere sikker og med gladere medarbejdere.

Vækstpotentiale = Tilbagegangspotentiale

Det lyder modsætningsfyldt, gør det ikke? Hvordan kan muligheden for udvidelse også indebære risiko for reduktion? Fødevare- og drikkevaresektoren har konsekvent været en betydningsfuld og vital del af den globale økonomi. I USA angiver Landbrugsministeriet, at landbrug, fødevarer og relaterede industrier bidrager med 5,4% til BNP og beskæftiger 10,4% af arbejdsstyrken. Desuden brugte amerikanerne sidste år 12,8% af deres husholdningsbudget på mad, kun overgået af udgifter til bolig og transport.

For branchens ledere er der et stort vækstpotentiale. Dog medfører vækst risici, der kan påvirke driften, lønsomheden og omdømmet negativt. Mange af disse risici er indbyrdes forbundne, og det ville være klogt for ledelsen at identificere og håndtere disse risici, inden de bliver dyre.

At imødekomme forbrugerkrav

Da folk bliver mere og mere sundhedsbevidste, går madtrends mod sundere valgmuligheder uden konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer, hvilket gør holdbarheden længere. Dette betyder, at produkter skal håndteres og sendes hurtigere, så de ikke er blevet ødelagte, når de når frem til supermarkedets hylder.

Hvis du ikke er i linjen af ​​letfordærvelige varer, påvirker forbrugernes krav stadig din virksomhed. Vi lever i en tid med øjeblikkelig tilgængelighed. De dage, hvor man ventede tre uger på ordrer, er forbi; nu forventer folk øjeblikkelig levering med muligheder for levering næste dag eller samme dag, hvilket lægger pres på dine arbejdere for at opretholde høj og konsistent produktivitet. Der er lille tolerance for træthed, nedbremsninger eller skader. Det bringer os til vores næste udfordring…

Arbejderes skader og mangel på arbejdskraft

Gentagne løft medfører slid og belastning på arbejderes kroppe, hvilket fører til langvarige helbredsproblemer. Muskel- og skeletlidelser (MSD’er) er den mest almindelige form for arbejdsrelateret sygdom og omfatter problemer som lændesmerter, ledskader og belastningsskader. De primære årsager til muskel- og skeletlidelser (MSD’er) omfatter:

  • Gentagne tunge løft (tænk på sække, tønder og fustager)
  • Bøjning og vridning (flytte produkter fra ét sted til et andet)
  • Gentagelse af handlinger (arbejdslinjen er af natur gentagende)
  • Arbejde for længe uden pauser
  • Arbejde i akavede og ubehagelige positioner
  • Ikke at håndtere symptomer hurtigt nok

En medarbejders job indebærer at stå på fødderne det meste af dagen, bøje og vride sig for at samle op og tømme eller flytte produkter til andre områder, enten i blandeskåle eller blot for at flytte produkter til opbevaring.

Hvordan håndterer du disse bekymringer uden at løbe risikoen for at blive ineffektiv? Lad vakuumløfterne klare løftet. Dette betyder, at arbejdstagerne ikke udsætter deres kroppe for stressrelateret belastning, arbejdet opretholdes i et konstant tempo, og medarbejderne kan tage et normalt antal pauser uden risiko for skader og uden at koste dig penge.

TAWI’s effektive vakuumløftere til fødevare- og drikkevareindustrien

Vi gør en håndgribelig forskel i branchen. For eksempel søgte Dugges Brewery vores ekspertise for at lette den fysiske belastning på medarbejdere, der løfter op til 200 tønder dagligt, hver med en vægt på over 30 kg.

Implementeringen af vakuumløftningsløsninger gjorde arbejdet både sikrere og mere effektivt. Læs mere her.

Fordele ved vakuumløftning for fødevare- og drikkevarevirksomheder

Effektivitet og produktivitet

I modsætning til mennesker bliver vakuumløftere ikke trætte og har langt større løfteevne. Selvom manuelt løft muligvis er hurtigere i den første time, begynder arbejderne at blive trætte hen ad formiddagen og løfter ikke længere med samme hastighed som ved starten af dagen. Vakuumløft arbejder i et konstant og forudsigeligt tempo, hvilketi sidste ende gør dem mere produktive.

For det andet påvirkes vakuumløftere ikke af eksterne faktorer som sygdom, udmattelse eller personlige forhold, så der er ingen afvigelse i deres arbejde gennem ugen, året osv.

Sikkerhed og ergonomi

Medarbejdernes sikkerhed bør være essentiel for dine operationer. Hvis det ikke er tilfældet, anbefaler vi stærkt, at du genovervejer dine værdier som arbejdsgiver. Dog betyder det ikke, at du skal gå på kompromis med produktiviteten, selvom du værdsætter medarbejdernes sikkerhed. Vores løsning indebærer mere arbejde og mindre risiko, hvilket svarer til øget produktivitet. Ved at lade vakuumet løfte og lade dine medarbejdere betjene vakuumet reducerer du arbejdsskader relateret til løft. Vores løsninger er ikke her for at erstatte mennesker, men for at hjælpe mennesker. En investering i TAWI er en investering i din arbejdsstyrke, ikke en erstatning.

Anvendelse af løfteteknologi åbner op for en større gruppe af mennesker, som du kan ansætte. Dette bliver af stigende betydning i fødevare- og drikkevaresektoren, da mangel på arbejdskraft fortsætter med at stige, og den arbejdende befolkning bliver ældre og ældre. Med vores løsninger kan enhver, uanset alder eller fysisk styrke, løfte.

Produktkvalitet og hygiejne

Fordelene ved hygiejne og kontrol med forurening er betydelige med vakuumløftning. Da teknologien eliminerer behovet for, at arbejderne fysisk rører ved mad under løfteprocessen, reduceres risikoen for forurening betydeligt. Dette er særligt afgørende i fødevare- og drikkevareindustrien, hvor opretholdelse af hygiejnestandarder er af allerstørste vigtighed.

Vores vakuumløfteprodukter er konstrueret af rustfrit stål og materialer godkendt af Food and Drug Administration (FDA). Dette sikrer, at de er sikre at bruge med fødevarer og kan tåle sanitetsprocesser uden at beskadige vakuumløfteren.

Ved at minimere direkte kontakt mellem medarbejdere og fødevareprodukter forbedrer vakuumløft ikke kun hygiejnen, men hjælper også med at bevare kvaliteten af produkterne. Dette er særligt vigtigt for virksomheder, der håndterer følsomme eller letfordærvelige varer, hvor opretholdelse af produktets integritet er afgørende for kundetilfredshed og overholdelse af regulativer.

Fødevare- og drikkevareindustrien står ved et afgørende vendepunkt

At omfavne innovative teknologier som vakuumløftning er ikke blot fordelagtigt, men essentielt. Vakuumløftningsteknologi tilbyder en praktisk løsning, der stemmer overens med branchens fokus på hygiejne og effektivitet, medarbejderes sundhed og sikkerhed samt øget produktivitet. Ved at investere i sådanne løsninger kan virksomheder sikre bæredygtige operationer og en konkurrencemæssig fordel på et hurtigt udviklende marked.

Som vi har set med TAWI’s effektive løsninger, kan integrationen af vakuumløftning føre til betydelige forbedringer inden for sikkerhed, ergonomi og produktkvalitet, hvilket i sidste ende fremmer en sundere, mere produktiv og fremtidssikret fødevare- og drikkevaresektor.

Kontakt en af vores konsulenter i dag for at drøfte dine muligheder med løfteudstyr. 

Tawi Danmark A/S
Bakketoften 2
8541 Skødstrup
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15369795
P nummer: 1000911468

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032