Organisationerne ITD, DTL og Danske Speditører har fået gennemført krav om fornuftig og pragmatisk egenkontrol hos fødevareministeriet.
Den enklere egenkontrol betyder mindre papirnusseri for transportører af fødevarer - og en ny branchevejledning samler alle reglerne ét sted. Det gælder alt fra regler om temperaturforhold og sporbarhed til nye regler for egenkontrol.
Det er nu helt klart, at transportøren kun skal have et egenkontrolprogram, når der køres med kølekrævende fødevarer. Mel, pasta og dåsetomater, som ikke kræver køl, behøver ikke længere et egenkontrolprogram. Heller ikke ved transport af frostvarer er der krav om, at transportøren skal have et skriftligt egenkontrolprogram, oplyser de tre organisationer.
Vejledningen har fået ’det blå stempel’ af Fødevarestyrelsen og er sendt til alle fødevareregionerne.
ITD, DTL og Danske Speditører finder det positivt, at Fødevarestyrelsen har oprette et dialogforum, hvor branchen kan drøfte relevante emner. Dette forum er bl.a. resultat af det seneste fødevareforlig, hvor det sort på hvidt står, at Fødevarestyrelsen skal øge den generelle vejledning i samarbejdet med brancheorganisationerne. Fødevarestyrelsen holder 1-2 dialogmøder hvert år med de relevante brancheorganisationer, for blandt andet at drøfte, hvordan det daglige arbejde med branchevejledninger kan styrkes.
- Vi glæder os over resultatet og til dialogen, som vi er sikre på vil gavne såvel fødevaresikkerheden som den praktiske udførelse af selve transporten, lyder det fra foreningerne.