Efteruddannelse giver nye muligheder
Se det nye EU-krav om efteruddannelse som en mulighed for at udvikle chaufførerne og dermed virksomheden i stedet for at betragte det som endnu en byrde, der bliver pålagt transporterhvervet.
Det var budskabet fra Hans Skat, Dansk Transport og Logistik, da han orienterede medlemmer af Kran Blok Erfa om de kommende krav til efteruddannelse af chaufførerne.
Den nye ordning, om at alle chauffører skal have fem efteruddannelses-dage hvert femte år, træder i kraft til efterår. Men allerede fra omkring 1. april vil det sandsynligvis være muligt, at tage hul på efteruddannelsen og de kurser, som Færdselsstyrelsen har godkendt.
Kran Blok Erfas bestyrelse har overfor medlemmerne peget på, at de med fordel kan bruge EUC Lillebælt som uddannelsessted.
- Vi ved fra vore medlemmer, at det værste er, at spilde tiden på dårlig eller unødvendig uddannelse. Vi har vurderet, at uddannelserne får en anden drejning, når det er lærere med ekspertise indenfor f.eks. specialtransport, der underviser, siger Hans Skat om baggrunden for valget af EUC Lillebælt.
- Siden kan det være, at vi også vil anbefale andre udbydere, hvis vores medlemmer har haft gode oplevelser der.
Kran Blok Erfa prøver i samarbejde med EUC Lillebælt at lave en særlig uddannelsespakke på fem dage med branchespecifikt indhold som blandt andet afmærkning, lastsikring, vægtfordeling/belæsning, særlovgivning, attester/papirer mm.
Ingen dispensationEt af de spørgsmål, der har kredset omkring efteruddannelser en, at ældre chauffører kan få dispensation og slippe for efteruddannelse.
- Men det er ikke tilfældet, siger Hans Skat. Alle der kører erhvervsmæssig godstransport skal efteruddannes.
Misforståelsen er opstået ved, at chauffører der er fyldt 60 år kan vente med at tage efteruddannelse.
- Det vil betyde, at nogle af dem er gået på pension og således ikke får brug for efteruddannelsen. Men hvis de vil fortsætte med at køre ud over de 65 år, så skal de også have efteruddannelsen, understreger Hans Skat