Spildtid ved rampen
Selv om transportbranchen i årtier har arbejdet målrettet mod mere effektive transport- og logistikløsninger, så er der stadig store forhindringer, der kan nedbrydes.
En af de mest graverende problemer berettede Thomas Klann fra Dachser Food Logistiscs om; ventetiden ved rampen.
- Dachser har sammen med Frauenhofer Instituttet foretaget en undersøgelse af problemets omfang. Godt hver fjerde lastvogn, der distribuerer fødevarer for vores kunder, må vente mellem en halv og en helt time, hver gang de skal aflevere. Et tilsvarende antal venter mellem 60 og 90 minutter før de kan komme af med godset. 19 procent venter mellem 90 og 120 minutter, mens knapt hver 10. må vente i over to timer. Når vi prøver at diskutere problemet med kunderne, så trækker de blot på skulderen og siger, at det er vores problem. Men vi er nødt til at indregne denne spildtid i vores omkostninger og det kommer alle vores kunder til at betale for. Hvis vi i fællesskab blot kunne reducere spildtiden med en tredjedel ,så ville vores kunder spare 7,5 mio. euro årligt, fortalte Thomas Klann.
ll@transporttidende.com