23948sdkhjf

Nedturen bider i europæisk logistikindustri

Den økonomiske krise giver sig i stigende omfang udslag i fyringer i europæiske logistikselskaber

Den økonomiske krise giver sig i stigende omfang udslag i fyringer i europæiske logistikselskaber



Det skriver britiske Transport Intelligence. Eksempler er blandt andre hollandske Vos Logistics, der har afskediget 145 i Holland og 200 i Polen, Frankrig og Ungarn, og som samtidig skærer tilsvarende ned i lastvognsflåden. Et andet eksempel er DHL Exel i Storbritannien, der har afskediget 350 ansatte, der var beskæftiget ved møbelkæden MFI’s distributionscenter. Her håber DHL at finde andre kunder, men udsigten til succes er alt andet end god og lagerterminalen vil i givet fald blive lukket helt allerede i februar 2009.

Detailgiganten Woolworths beslutning om indskrænkninger i butiksnetværket betyder på tilsvarende vis, at logistikudbyderen Wincanton må afskedige 188 ansatte. Wincanton har i forvejen meddelt, at man afskediger 900 ansatte i forbindelse med fusion af de temperaturregulerede aktiviteter med konkurrenten Culina.

Frankrig og Tyskland

I Frankrig er antallet af konkurser i transport- og logistikbranchen omtrent fordoblet til godt 2000 i de første 11 måneder af 2008. Ganske opsigtsvækkende er det især gået hårdt ud over selskaber med mere end 50 ansatte. Her er antallet af konkurser steget med hele 278 procent.

I Tyskland viser et løbende konjunkturbarometer fra SCI Verkehr, at 70 procent af virksomhederne i branchen melder om faldende volumen og indtjening. Hver tredje tyske transport- og logistikvirksomhed har oplevet, at kunder er gået fallit.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109