23948sdkhjf

ITD: Rod på køre-/hviletidsområdet

ITD peger på nye uklare områder i sanktionsgrundlaget for køre-hviletidsreglerne - og venter stadig på svar.

ITD peger på nye uklare områder i sanktionsgrundlaget for køre-hviletidsreglerne - og venter stadig på svar.



ITD har på baggrund af to tidligere henvendelser i november og december til justitsministeriet igen kontaktet ministeriet. Dels for at få svar på de tidligere forespørgsler, dels for at pege på endnu et uklart område i den eksisterende praksis, i forbindelse med administrationen af den gældende "Køre- og Hviletids-forordning og Kontrolapparatforordning".

Det forholder sig ifølge ITD således, at forordningen er indarbejdet i dansk lov, i form af bekendtgørelser, som er udarbejdet af Justitsministeriet med hjemmel i den danske færdselslov.

Færdselsloven finder dog kun anvendelse i Danmark - med få undtagelser, hvor det tydeligt fremgår, hvilke handlinger, der kan straffes i Danmark. Overtrædelse af køre- og hviletidsbekendtgørelsen er ifølge ITD ikke en af undtagelserne.

- Det er derfor vores opfattelse, at chauffører p.t. ikke kan straffes i Danmark for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne foregået i udlandet, siger Lars Nielsen, ITD’s ekspert inden for køre-hvile-tids-bestemmelserne.

- Udfra vores research kan vi konkludere, at grundlaget for sanktionering for hændelser sket i udlandet, ikke har kunnet strafsanktioneres med det eksisterende lovgrundlag. Siden straf-sanktioneringen blev henlagt under færdselsloven i august 2006, er der derfor, alt andet lige, sket sanktionering på et mangelfuldt grundlag.

Fælles møde

ITD har taget initiativ til at mødes med en række andre organisationer - herunder DTL, DI Transport og DB.

ITD vil have undersøgt, om der er danske chauffører og vognmænd, som er straffet for hændelser begået uden for landets grænser, siden det manglefulde sanktionsgrundlag blev indført i 2006 og derudover ønsker organisationen klarhed over, om der er chauffører med bopæl i udlandet og ansat hos en dansk virksomhed, der ligeledes er straffet på et forkert grundlag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125