23948sdkhjf

Hirtshals sælger mobilkran til Kolding

Havnene i Hirtshals og Kolding har indgået aftale om kranhandel.

Havnene i Hirtshals og Kolding har indgået aftale om kranhandel.



I starten af januar afgår en pram fra Hirtshals Havn med kurs mod Kolding med en 100 tons mobilkran, som de to havne underskrev aftale om på et møde fredag i Hirtshals den 7. november.

Hirtshals Havn vil med sin unikke geografiske placering fokusere på ro/ro-trafikken i Nord-, Vest- og Østeuropa samt Skandinavien, og dermed passer den mobile havnekran ikke længere ind som en del af havnens produktionsapparat.

- Vi trimmer hele tiden havnens kapitalbindinger i forhold til havnens strategiske målsætninger, og med fokusering på ro/ro-godstrafik ser vi ikke noget behov for at råde over krankapacitet. Når kranen ikke længere bidrager til havnens indtjening er det mest hensigtsmæssige at sælge den, siger administrerende direktør ved Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen.

På havnen i Kolding ser havnechef Kim Sandahl et stort potentiale i kranen, der skal bidrage til at styrke havnens forretningsområder i de kommende år, og udtaler:

- Lige nu kommer kranen til at indgå i havnens normale drift, men på sigt vil en forøgelse af løftekapaciteten fra 36 tons til 100 tons betyde, at vi bliver attraktive blandt andet i forhold til udskibning af vindmøller. I forvejen udskiber vi en større mængde vindmøllevinger, men med en stærkt øget løftekapacitet, får vi mulighed for at håndtere alle mølledele såsom tårne og naceller. Dermed styrker Kolding Havn et forretningsområde, der udvikles i takt med et stigende internationalt behov for land- og havbaserede vindmøller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062