23948sdkhjf

Stor interesse for ”Når krisen kradser”-møder

ITD: Mange vognmænd mødte op til ITDs og KPMGs fyraftensmøder, hvor der blev sat fokus på transportbranchens handlemuligheder i faldende konjunkturer.

ITD: Mange vognmænd mødte op til ITDs og KPMGs fyraftensmøder, hvor der blev sat fokus på transportbranchens handlemuligheder i faldende konjunkturer.



Mere end 200 deltager fra medlemsvirksomheder af International Transport Danmark (ITD) deltog i brancheorganisationens fyraftensmøder, der var arrangeret i samarbejde med revisionsfirmaet KPMG. De fire fyraftensmøder, der blev afholdt under titlen ”Når krisen kradser – hvad gør jeg så?”, foregik i Viborg, Vejle, Padborg i Jylland og Rønnede på Sjælland.

Her blev der sat fokus på konjunkturnedgangens betydning for transporterhvervet og de muligheder virksomhederne har for at agere.

- Baggrunden er den aktuelle konjunkturændring, hvor produktionen, samhandlen og forbruget er faldende. Det smitter naturligvis af på transportbranchen. Det er klart, at bliver der produceret mindre og forbrugt mindre, så er der selvfølgeligt generelt mindre at køre med for transportbranchen. Den nedgang betyder, at transportvirksomhederne må tilpasse sig de ændrede forhold. Fyraftensmøderne skulle give vores medlemmer input og inspiration til, hvordan de kan tilpasse sig de ændrede konjunkturer, siger adm. direktør Jens Iwer Petersen, ITD.

Han understreger, at der er stor forskel på, hvordan opbremsningen i økonomien har ramt de enkelte virksomheder.

- Der er nogen som er ramt forholdsvis hårdt, mens andre ikke har mærket så meget til nedgangen. Men det store fremmøde vi har oplevet og den positive dialog, der har været til møderne viser, at virksomhederne interesseret i rådgivning, siger Jens Iwer Petersen.

KPMG gav på møderne råd og vejledning i, hvordan transportvirksomhederne løbende bør overvåge deres egen økonomi og se kritisk på kunderne, for så at satse på de gode frem for de dårlige.

- Det er vigtigt, at den enkelte virksomhed forholder sig til sin egen situation og agerer derefter. En af de helt centrale spørgsmål for mange, er hvordan de tilpasser deres kapacitet til efterspørgslen. Det er jo ikke så nemt, at komme af med en lastbil i øjeblikket, siger Jens Iwer Petersen.

KPMG kunne her vise konkrete beregningsmodeller for forskellige løsninger – eksempelvis, hvad det koster at afregistrere en lastvogn i en periode.

Flere værktøjer

ITD følger op på møderækken med en række tilbud om råd og nyttige værktøjer, der er særligt aktuelle i øjeblikket.

- Vi tilbyder flere forskellige pakker. Blandt andet tilbyder vi alle vores medlemmer gratis adgang til regnskabsdata i hele 2009. Det sker i samarbejde med NN Markedsdata og betyder, at vores medlemmer kan tjekke kunder og samarbejdspartneres regnskaber, så de kan undgå dårlige betalere, siger Jens Iwer Petersen.

ITD tilbyder blandt andet også medlemmerne, sammen med KPMG to timers gratis rådgivning fra en af KPMGs eksperter.

- Det kan være det er nok, eller så har de mulighed for at købe sig til yderligere rådgivning fra KPMG eller andre, hvis de har behov for det, siger Jens Iwer Petersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062