23948sdkhjf

Dansk tysk trafik-udredning

Såvel Danmark som Tyskland planlægger kun til grænsen – derfor skal der mere koordinering til.

Såvel Danmark som Tyskland planlægger kun til grænsen – derfor skal der mere koordinering til.



Det blev konklusionen på en dansk-tysk infrastruktur-konference i Flensborg, hvor den danske transportminister Lars Barfoed deltog.

Især fra tysk side samt fra Sønderjyllands Udviklingsråd blev der udtrykt ønske om en grænseoverskridende kommission eller komité.

- Det er væsentligt, at vi får et dansk-tysk forum, hvor vi kan diskutere hvad vi gør, siger Hans Kirk, mangeårig direktør i Danfoss og formand for udviklingsrådet.

Han peger især på behovet for at kunne få gods ind og ud af landet og det bliver et problem i fremtiden, hvis trafikprognoserne holder. Så stiger trafikken gennem grænseregionen nemlig fra 26 til 48 millioner tons i 2025.

Lars Barfoed var ikke meget for en fast, permanent kommission, ”men hvis vi i fællesskab kan kortlægge planerne på begge sider af grænsen og kigge på, om de hænger sammen”, så ville han godt være med til et udredningsarbejde.

Blandt andet skal det undersøges, hvilken effekt Femern-forbindelsen vil få for Jyllands-ruten. Den nuværende vurdering er, at Femern-broen kun vil have ringe effekt på trafikken ned gennem Jylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078