23948sdkhjf

EU-Kommissionen sender fragtkorridorer på skinner

Transportkommissær Tajani vil forpligte EU-lande til at skabe netværk af korridorer for godstransporten på skinner.

Transportkommissær Tajani vil forpligte EU-lande til at skabe netværk af korridorer for godstransporten på skinner.



Godsbanetrafikken er i årtier blevet behandlet stedmoderligt i Europa. Det vil EU-Kommissionen nu ændre, ved dannelsen af et internationalt netværk af godsbanekorridorer.

Transportkommissær Antonio Tajani foreslår en løsning, hvor medlemslandene i EU bliver forpligtet til i tæt samarbejde at udpege særlige godskorridorer på skinnerne. Her skal staterne så forpligtes til at koordinere, deres trafikplanlægning og investeringer.

- Vores forslag har til formål at gøre jernbaneinfrastrukturen mere attraktiv

for godstransport over lange afstande på tværs af Europa, udtaler Antonio Tajani ifølge den belgiske shippingavis LeLloyd.

Tajani understreger, at Kommissionen ikke ønsker at tvinge medlemslandene til at oprette et dedikeret godsbanenet, men i stedet skal statslige infrastrukturforvaltere og andre aktører blive bedre til at samarbejde, for at øge godsbanetrafikkens konkurrencedygtighed.

Det bliver indledningsvis medlemslandene selv, der inden for en frist på tre år, skal udpege og iværksætte implementeringen af godsbanekorridorerne. Først herefter vil EU-Kommissionen vælge hvilke korridorer, der skal have TEN-T støtte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062