23948sdkhjf

Spirits fremtid fortsat uafklaret

Bestyrelsesarbejde er for voksne mennesker med hår på brystet og en sikker hånd på stemmeknappen. Kvaliteten afgøres af modet til at træffe den rigtige beslutning, selv stillet over for magtfulde modstandere. Er det en passende beskrivelse af SAS’ bestyrelse?

Bestyrelsesarbejde er for voksne mennesker med hår på brystet og en sikker hånd på stemmeknappen. Kvaliteten afgøres af modet til at træffe den rigtige beslutning, selv stillet over for magtfulde modstandere. Er det en passende beskrivelse af SAS’ bestyrelse?



Af Herbert Nielsen

Tja, i hvert fald magtede den alligevel ikke at træffe de endelige beslutninger om fremtiden for gruppens non-core virksomheder SAS Ground Services (SGS), SAS Technical Services (STS) og ikke mindst Spirit, der som bekendt står som leverandør af fragtterminal-virksomhed for SAS Cargo.

Det var som varslet på bestyrelsens dagsorden på mødet midt i december, men ”faldt af” til trods for, at der var tale om en længe planlagt proces, der allerede var foregået gennem lang tid, hvor mange parter har været involveret og konsulteret.

I stedet agter bestyrelsen nu at genoptage punktet på det næste møde, der finder sted den 5. februar 2008. Efter sigende for at ”give bedre tid til at analysere forskellige alternativer”.

”Bedre tid til analyser….”

Det kan enten betyde, at det hidtidige analysearbejde har været utilstrækkeligt, eller at der dukket nye ”alternativer” op – hvilket jo heller ikke er bevis på kvaliteten i det hidtidige analysearbejde.

Måske er forklaringen nærmere, at modstanden fra de faglige organisationer igen har skræmt SAS’ topledelse og bestyrelse, som det er sket mange gange tidligere. Det er velkendt, at fagforeningerne er stærkt imod et salg af blandt andet Spirit, og med tradition for arbejdsnedlæggelser vil situationen let kunne glide ledelse og bestyrelse af hænde, hvis jorden ikke er gødet tilstrækkeligt forinden.

En tredje forklaring kan også være, at det rent faktisk kan være uhyre vanskeligt at afhænde Spirit til anden side på grund af de store og uhyre langtrækkende sociale forpligtelser i form af blandt andet pensioner, som selskabet har over for sine medarbejdere. Det kan let gøre det mere attraktivt – og mindre omkostningstungt - for en potentiel køber med sigte på det danske og skandinaviske marked for luftfragt at etablere sig selv direkte med egen virksomhed.

Som den katolske verden omkring et pavevalg venter alle nu spændt på resultatet af det næste bestyrelsesmøde den 5. februar

Mon bestyrelsen til den tid har den rette ”spirit”?.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062