23948sdkhjf

Rekord i luftfragtmængderne

Det endte som ventet med en ny rekord i mængderne af luftfragt gennem Cargo Center Billund: 58,617 tons efter en stigning på 4.7 procent.

Det endte som ventet med en ny rekord i mængderne af luftfragt gennem Cargo Center Billund: 58,617 tons efter en stigning på 4.7 procent.



Af Herbert Nielsen

- Vi er fantastisk glade for og stolte af vores resultat, der gav overliggeren endnu et nøk opad til trods for en del overraskelser over ændringer i markedet for luftfragt, siger Jan Ditlevsen, chef for virksomheden.

-2007 startede bragende godt, og alt gik på skinner. Så nåede vi frem til midten af året, hvor presset erfaringsmæssigt stilner af i afventen på en efterfølgende slutspurt fra efterårssæsonen. Men hvad skete der: Den kom aldrig!

- Især importen gik rygende galt med nedgang måned for måned i forhold til året før. Jeg har talt med mange speditører og vognmænd. Alle nikker genkendende til mønstret, men endnu har ingen kunnet fortælle, hvad der egentlig er på gang. Det er tydeligvis tale om en strukturændring, som vi alle må til at se nærmere i sømmene. Er forklaringen for eksempel, at importører i dag har langt bedre fornemmelse end tidligere at, hvad markederne vil trække og hvad der derfor skal tages hjem af varer? Eller går salget af især elektroniske slutbrugerprodukter så strygende, at simpelthen alt kan sælges, således at importørerne i langt større grad end tidligere vælger tidligt planlagte søtransporter frem for løbende flytransporter i takt med markedets ryk? Vi ved det ikke..

- Men det skal ikke tilsløre, at vi er glade for resultatet i 2007 – og at vi nu igen oplever et stigende pres på transporterne og voksende mængder, både hvad angår importen og eksporten. Så forventningerne til 2008 er store..

2008 – et forandringens år..

- 2008 bliver jo også året, hvor vi skal opleve en ny epoke i Cargo Center Billund, idet jagten på en fremtidig strategisk partner eller endog ejer vil finde sin afslutning. Det ligger fast, at vi ønsker en partner, der kan tilføre ny energi, ny markedstilgang og nye udviklingsmuligheder. Og alle de signaler, vi får, indikerer, at Billund opfattes som en seriøs virksomhed med stort potentiale og en flot kvalitet i alle led. Så også i den henseende er jeg fuld af fortrøstning og forventninger til 2008, siger Jan Ditlevsen.

De seneste tal for 2007 viser, at december måned virkelig var en meget speciel måned, hvor den traditionelle julehandel satte sig meget ringe spor. Faktisk gik både importen og eksporten ned med henholdsvis 5.4 og 9.1 procent, så sluttallet for december endte med 4,105 tons og en nedgang på 7.5 procent. Meget uvant i Billund..

I året 2006 håndterede Billund Lufthavn i alt 55,986 tons luftfragt efter en fremgang på 7.5 procent

Så mon ikke Billund Lufthavn går efter at komme op på en samlet vækst i 2008 på de syv procent igen…

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078