23948sdkhjf

Ankesag for retten

Sag om overtrædelse af udlændingeloven med rumænske chauffører for retten

Sag om overtrædelse af udlændingeloven med rumænske chauffører for retten



Sagen mod tidligere vognmand Niels Braad Laursen om ulovlig anvendelse af rumænske chauffører skal behandles ved landsretten i Sønderborg på torsdag.

Niels Braad Laursen, der er bosiddende i Århus, og som ejede det konkursramte Laursen Transport & Spedition ApS, står ifølge dommen fra underretten til en bødestraf på 200.000 kr. med en forvandlingsstraf på 60 dages fængsel.

Sagen er både anket til frifindelse og skærpelse og handler om overtrædelse af udlændingeloven §59. Niels B. Laursens firma havde ansat udenlandske chauffører. Således var der i perioden fra 11. marts 2003 til første maj 2004 var ansat en rumænsk chauffør, som ikke havde arbejdstilladelse og heller ikke fik overenskomstmæssig løn, og i perioden fra den 23. marts 2004 til første maj 2004 var der yderligere en rumænsk chauffør ansat, som ikke fik overenskomstmæssig løn. Endelig havde firmaet ansat en rumæner fra slutningen af marts 2003 til den første maj 2004, som heller ikke fik overenskomstmæssig betaling.

Niels Braad Laursen har forklaret, at han fik kontakt til de tre rumænere, hvoraf de to er brødre, via Spanien, og at firmaet har ti ugentlige ture til Spanien. Han aflønnede dem sort med en fast hyre pr. tur. Forholdene blev afdækket af fagforbundet 3F. Chaufførerne har fortalt, at de havde arbejds- og opholdstilladelse i Spanien og troede at den gjaldt for hele EU.

Laursen Transport & Spedition ApS blev lukket i marts 2006 ved en konkurs.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078