23948sdkhjf

Overgår sig selv

Transportbranchen har endnu en gang har overgået sig selv - både hvad angår transporterede mængder og antal beskæftigede, konstaterer HTS-direktør Michael Svane.

Transportbranchen har endnu en gang har overgået sig selv - både hvad angår transporterede mængder og antal beskæftigede, konstaterer HTS-direktør Michael Svane.



Han noterer sig samtidig, at indtjeningen i de fleste virksomheder også fulgt med.

- De danske transportvirksomheder har ved indgangen til 2008 dermed et godt og robust udgangspunkt for det kommende år. Der er imidlertid grund til at være opmærksom på, at transporterhvervet gennem de seneste år og også i 2008 vil blive mødt med krav, der alt andet lige vil føre til begrænsninger. Begrænsninger, der vil slå igennem direkte i transportvirksomhedernes produktivitet, lyder det fra Michael Svane, som nævner arbejdstidsdirektivet og køre- og hviletidsreglerne, herunder ikke mindst de skærpede sanktioner, har direkte ført til beskæringer i produktiviteten i transporterhvervet.

Optakten til 2008 har lydt af stemmer, der ønsker bl.a. trængselsafgifter og forbud mod lastbiler over 20 tons i større danske byer. Også på EU-plan arbejdes med forslag om en klart mere restriktiv regulering af cabotage.

Det bør stå klart for alle og enhver, at transport af gods og personer er grundlæggende for det danske og det europæiske samfunds økonomiske vækst og fremdrift.

Yderligere restriktioner på et i forvejen nærmest overreguleret transporterhverv, vil ikke gå uberørt henover den økonomiske vækst i vores del af verdenen.

- Når dertil lægges en fortsat stigende trængsel på den fælles infrastruktur, så er det på tide at slå et slag for transporten som et frit gode, lyder det fra Michael Svane.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063