23948sdkhjf

Flere modul-havne

Danske Havne glæder sig over, at det ser ud til at yderligere otte havne kommer med i modulvogntogs-forsøger. I forvejen er ti andre havne med.

Danske Havne glæder sig over, at det ser ud til at yderligere otte havne kommer med i modulvogntogs-forsøger. I forvejen er ti andre havne med.



De ti havne, der er med i forsøget på forhånd er Hirtshals, Frederikshavn, Aalborg, Esbjerg, Fredericia, Aarhus, Kalundborg, København, Helsingør og Rødby.

Der blev afsat 85 mio. kr. på finansloven til at opgradere vejnettet til de større lastbiler.

Danske Havne har imidlertid arbejdet for at yderlige otte havne kunne komme med i forsøget. De otte havne er Køge, Odense, Aabenraa, Kolding, Grenaa, Hanstholm, Hundested og Gedser. Udgifterne til at få disse otte havne med i forsøget vurderes til at ligge på 40-50 mio. kr.

Det ser nu ud til at lykkes, at få de otte havne med i forsøget. Det er af stor betydning for ikke bare de otte havne, men for hele havnesektoren i Danmark. Alternativet er, at mere transport kommer til at foregå på de i forvejen overfyldte motorveje, og det kan næppe være hensigten med forsøget, lyder det fra Danske Havne, som håber, at Folketingets partier - som de har indikeret at ville gøre - vil afsætte de fornødne midler på finansloven til, at de resterende otte havne kan modtage modulvogntog. Derfor har Danske Havne i samarbejde med Dansk Industri, HTS og ITD sendt brev til Folketingets Trafikudvalg om tidsplan for opstart af forsøget og for at sikre 42 mio. kr. afsat på Finanslov 2008.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125