23948sdkhjf

Hash-chauffører dømt

Domme fra 4 måneder til 5 år i den såkaldte lastbilsag.

Domme fra 4 måneder til 5 år i den såkaldte lastbilsag.



Der blev i dag afsagt dom ved Byretten i København i den såkaldte lastbilsag, hvor otte personer var anklaget for indsmugling og videresmugling af store mængder hash. Sagen involverer blandt andet en selvkørende vognmand og to andre lastvognschauffører.

Den omfattende og komplicerede sag, hvor politiets efterforskning startede helt tilbage i januar 2006, har varet 19 dage. Politiet foretog de første beslaglæggelser og anholdelser i Helsingør i slutningen af august 2006.

Hovedmanden i den omfattende smuglersag, blev idømt ubetinget fængsel i fem år. Retten fandt ham skyldig indsmugling af cirka 180 kilo hash og forsøg på indsmugling af yderligere 460 kilo hash. Rettet beskriver den dømte som værende en nøgleperson mellem leverandørerne af hashen i Spanien, Holland og Tyskland og den illegale transportorganisation, der stod for indsmuglingen af hashen til Danmark og videre til Sverige og Norge.

En anden ’nøgleperson’ sagen, der blandt andet blev fundet skyldig i rekrutteringen af de dømte chauffører, blev ligeledes dømt for indsmugling af 180 kilo hash, samt for forsøg på indsmugling af omkring 520 kilo hash.

En tredje tiltalt, der blandt andet blev dømt for at være kontaktperson til de udenlandske leverandører, blev idømt fængsel i tre år for cirka 100 kilo hash samt forsøg på yderligere 100 kilo hash.

To lastvognschauffører blev idømt henholdsvis tre års fængsel og tre-og-et-halvt års fængsel. Sidstnævnte er selvkørende vognmand. Begge blev dømt for indsmugling af 80 kilo hash og forsøg på indsmugling af 460 kilo hash.

Professionelt netværk

En tredje lastvognschauffør fik fængsel i 10 måneder for smugling af 20 kilo hash.

Yderligere to personer fik fængselsdomme på henholdsvis seks og fire måneder for mindre roller i smuglernetværket. Det tre sidstnævnte har allerede afsonet deres straf i forbindelse med varetægtsfængslingen.

Retten begrundede straffenes længde med de store mængder hash, der er smuglet og forsøgt smuglet, samt den professionelle opbygning af det ganske omfattende transportnetværk. Det navneforbud, der gælder i sagen, blev ikke som normalt ophævet ved domsafsigelsen, da flere af de dømte ankede dommen med krav om frifindelse. De øvrige dømte udtog sig betænkningstid omkring en eventuel anke. Dermed opretholdes navneforbuddet indtil en landsretten træffer afgørelse i sagen.

De fem, der blev idømt tre års fængsel eller mere, fik opretholdt den langvarige varetægtsfængsling, trods protester fra forsvarerne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079