23948sdkhjf

Brug det grønne guld

HTS opfordrer til investering i alternativer til benzin og diesel som både hjælper klimaet og giver vækst

HTS opfordrer til investering i alternativer til benzin og diesel som både hjælper klimaet og giver vækst



- Danmark har en række spidskompetencer inden for vedvarende energi og energiteknologier, der både kan omsættes til vækst og samtidig gøre noget ved klimaudfordringerne, fremhæver HTS på baggrund af den netop offentliggjorte rapport "Det grønne guld" fra Danmarks Vækstråd

Den rummer mange gode idéer til, hvordan vi løser fremtidens klimaudfordringer, mener organisationen: - Rapporten bekræfter, at det er urealistisk at forestille sig, at behovet for transport bliver mindre fremover. Tværtimod. Klimaudfordringerne løses ikke ved at begrænse transporten, men i stedet skal vi satse meget mere på reelle alternativer til benzin og diesel. Det kunne eksempelvis være biobrændstoffer, brint og el, siger erhvervspolitisk direktør Michael Svane, HTS, i en kommentar til anbefalingerne fra Danmarks Vækstråd.

- Hvis vi skal løse CO2-udfordringen på transportområdet, kræver det også massive investeringer i den kollektive transport. Ellers bliver den aldrig et reelt alternativ til privatbilen. Derudover skal vi fjerne barriererne for mere effektive løsninger som eksempelvis modulvogntog, der kan reducere lastbilernes CO2-udledning betragteligt, siger Michael Svane.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.821