DTL hilser undersøgelse af modulvogntog velkommen
EU-Kommissionens vil dokumentere de reelle gevinster ved modulvogntogene, for at have et ordentligt beslutningsgrundlag.
I Dansk Transport og Logistik (DTL) er man ikke bange for at modulvogntogene dumper den store EU-eksamen.
- Efter flere år med modulvogntog i Sverige og Finland, en vellykket forsøgsordning i Holland og en kommende forsøgsordning i Danmark er det utrolig positivt, at EU-Kommissionen nu iværksætter en undersøgelse, der skal afdække fordelene og ulemperne ved modulvogntog. Der er alt for mange løse påstande og vildfarelser, bl.a. fra enkelte parlamentsmedlemmer. Tiden er kommet til at få ryddet op og få afklaret holdningen til modulvogntog i EU, udtaler DTLs administrerende direktør Erik Østergaard.
Aktivt bidragDTL er tilfreds med at undersøgelsen har et bredt afsæt, der både skal vurdere modulvogntogenes betydning for miljø, samfundsøkonomi, sikkerhed, energi og infrastruktur.
- DTL ser frem til at deltage aktivt i undersøgelsen. Vi vil sørge for, at det konsulentfirma, der får opgaven fra Kommissionen, bliver præsenteret for de danske overvejelser, beregninger, forventning og erfaringer for at sikre, at undersøgelsen bliver så repræsentativ som muligt, lover Erik Østergaard.
SeminarInternational Road Transport Union (IRU) – den internationale organisation for vejtransportvirksomheder – holder et seminar om modulvogntog den 28. juni i Amsterdam. Formålet er at myndigheder, politikere og transportvirksomheder i EU skal have en mulighed for at høre om erfaringer, forventninger og bekymringer om modulvogntog.
- Fra det danske erhvervs side har vi et meget klart billede af, at modulvogntog både i Danmark og i Europa ikke bare giver store økonomiske og miljømæssige forbedringer, men ganske enkelt er helt nødvendige, hvis de stigende godsmængder skal kunne håndteres, siger Erik Østergaard.