23948sdkhjf

ITD: Virksomheder har udvidet

Året 2006 har for transportbranchen indebåret store forandringer på alle områder. Højkonjunkturen har medført voksende godsmængder og stor travlhed i branchen.

Året 2006 har for transportbranchen indebåret store forandringer på alle områder. Højkonjunkturen har medført voksende godsmængder og stor travlhed i branchen.



- Mange transportvirksomheder har udvidet deres forretninger og skabt vækst i bil-antal og beskæftigede for fortsat at kunne matche kundernes udvikling og behov for stadig mere skræddersyede transport- og logistikydelser. Dette har dog samtidig endnu en gang dokumenteret, at infrastrukturen ikke er fulgt med udviklingen. Trængselsproblemerne på vejene har medvirket til begrænsninger i kapaciteten og også vort erhverv er hårdt ramt af mangel på arbejdskraft – ikke mindst på chaufførområdet, lyder det i en nytårsudtalelse fra ITD-formand Mogens Therkelsen og adm. direktør Jens I. Petersen.

Urimelige bøder

- Fra politisk side er der i de senere år blevet stillet nye og voksende krav til branchen i form af et arbejdstidsdirektiv, indførelse af den digitale tachograf og ikke mindst et meget urimeligt bødekatalog i relation til køre-hvile-tid, der har kriminaliseret hele branchen. Vi håber og tror, at den konstruktive dialog, der i løbet af de seneste måneder har været ført med justitsminister Lene Espersen, fører til, at regelsættet tilrettes i første halvår 2007. Vi håber, at vi i fællesskab – myndigheder og erhverv – opnår det, vi vil, nemlig at det store flertal af seriøse vognmænd og transportører ikke straffes urimeligt hårdt for bagatelagtige forseelser. Omvendt skal virksomheder, der groft overtræder lovgivningen og bringer færdselssikkerheden i fare, drages til ansvar, fastslår ITD, som tilføjer:

Pionerånd

- Transportbranchen i Danmark vil også i 2007 sætte alt ind på at tilpasse sig de stadigt voksende krav i et stadigt mere internationalt og konkurrencepræget marked. Pionerånden og viljen til omstilling er stadig et kendemærke for branchen – til gengæld har vi dog også store forventninger til, at den politiske forståelse for og vilje til at yde os de bedst mulige politiske rammevilkår vil blive øget kraftigt i 2007.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093