23948sdkhjf

Fremgangen fortsætter

Poul Bruun, underdirektør i ITD, foreningen af danske eksportvognmænd, mener også, at 2007 vil fortsætte i opsvingets tegn.

Poul Bruun, underdirektør i ITD, foreningen af danske eksportvognmænd, mener også, at 2007 vil fortsætte i opsvingets tegn.



- Vi forventer fremgang på alle markeder, der har særlig betydning for danske eksportvognmænd, og her tænker jeg især på Sverige og Tyskland. For Sveriges vedkommende er der tale om fortsatte, markante vækstrater, og et støt stigende privatforbrug også ind i 2007. Det samme gælder Tyskland, selv trods momsforhøjelsen, som måske vil resultere i et lidt lavere blus syd for grænsen. Det tyske BNP forventes derfor efter et kortvarigt fald i første kvartal af 2007 at stige i årets sidste tre kvartaler. Og konklusionen må være, at opsvinget fortsætter - men måske lidt mere afdæmpet, vurderer Poul Bruun

Innovation

- Vore grænsetællinger viser, at lastbiltrafikken til og fra Danmark steg med 3-4 procent igennem hele 2006. Og det er i sig selv en vækstindikator. Der er i øjeblikket meget travlhed i branchen, og der løbes hurtigt. Danske vognmænd har indtil nu været dygtige til at få del i væksten, men det kan kun fortsætte gennem innovation og omstilling. Erhvervet vil fortsat opleve trængselsproblemer og mangel på kvalificeret arbejdskraft, og der kommer flere og flere lovmæssige begrænsninger samt generelt stigende omkostningsniveau i form af for eksempel vejskatter og øgede krav til sikkerhed og egenkontrol - alt sammen bidrager de til betydelige omkostningsstigninger for erhvervet, siger Poul Bruun

Ledelses-udfordringer

- På den baggrund kræver fremtiden store ledelsesmæssige udfordringer, hvis virksomhederne skal kunne håndtere trængselsproblemer og chaufførmangel. Nøgleordene i den forbindelse er omstilling og innovation, herunder differentiering af serviceydelserne, så de passer til kundernes specificerede behov. Det kan man for eksempel opnå ved at stille spørgsmålene hvor hurtigt, hvor præcist, eller hvornår på døgnet er det nødvendigt at varerne leveres? Og så er det nødvendigt at forhindre, at der kommer flere populistiske hovsa-regler, som for eksempel bødekataloget, der virker begrænsende for erhvervets naturlige vækst.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127