23948sdkhjf

Ja til forsøg med spritkørsel

Den svenske regering har givet Volvo Lastvogne grønt lys for test med alkoholpåvirkede lastvognschauffører

Den svenske regering har givet Volvo Lastvogne grønt lys for test med alkoholpåvirkede lastvognschauffører



Volvo Lastvogne har fået tilladelse til at teste ny teknologi på trætte chauffører og chauffører, der er alkoholpåvirkede. På dagens udvalgsmøde gav den svenske regering tilladelse til at igangsætte forsøget, oplyser Volvo.

I et nøje overvåget testprogram vil Volvo Lastvogne tillade trætte og alkoholpåvirkede chauffører at prøve en ny teknologi, som er designet til at øge trafiksikkerheden. Alle test vil blive gennemført på offentlig vej ved Volvos testcenter i Hällered, lige uden for Borås.

- Sikkerhedsbestemmelserne for hvert skridt i testprocessen vil være ekstremt restriktive. Vi agter at checke, hvordan chaufføren bliver påvirket af alkohol, medicin og almindelig træthed, forklarer Lennart Pilskog, som er ansvarlig for Public Affairs hos Volvo Lastvogne.

- Forsøget går ud på at teste ny teknologi til at kvalitetssikre chaufføren. På samme tid må vi nå til en hensigtsmæssig interaktion mellem den ny teknologi og chaufføren.”

Testen, som er planlagt til at blive gennemført i 1. halvår af 2006, vil omfatte i alt et dusin chauffører i forskellig påvirkningsgrader af alkohol og træthed, siger han.

Som tidligere omtalt i e-nyt deltog Volvo Lastvogne deltog for nyligt i et seminar i Bruxelles, som omhandlede montering af alkohol-låse i køretøjer, hvor de EU-delegerede havde mulighed for at undersøge, hvordan en moderne alkohol-lås til lastvogne fungerer.

I 2005 steg salget af dette system kraftigt. I dag er mere end 5.000 busser og lastvogne i Sverige udstyret med en alkohol-lås, oplyser Volvo

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062