23948sdkhjf

Klippekort gavner ikke dyrene

DTL vender sig imod tankerne om at indføre klippekortsanktioner over for dyretransportører, der overtræder reglerne.

DTL vender sig imod tankerne om at indføre klippekortsanktioner over for dyretransportører, der overtræder reglerne.



Forslaget er fremført af Dansk Folkepartis Christian H. Hansen, og det har samlet opbakning af et flertal i Folketinget uden om regeringen. Meningen er, at tilladelsen til at udføre dyretransport skal falde tredje gang, man bliver taget i at overtræde reglerne.

- DTL må stærkt fraråde, at Folketinget uden videre indfører et sådant automatsystem a la ”3 strikes and you're out”, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaaard.

Der er alt for stor risiko for, at det bliver rene tilfældigheder, der kommer til at råde, fordi der bliver tale om skøn i individuelle situationer.

- Sager om dyrevelfærd og transporter er altså ikke det samme som at køre over for rødt lys, siger han og lægger op til at et eventuelt sanktionssystem må ses

i sammenhæng med andre forhold og initiativer, der er på vej: Så som lovbestemt uddannelse af de medarbejdere, der udfører dyretransporter. Det eksisterer ikke i dag men kommer som et EU-krav fra 2007.

- Derudover har DTL allerede stillet sig positiv over for indførelse af en branchekode og et egenkontrolprogram, siger Erik Østergaard og peger på, at det må være ordentlig politik, at man først sikrer sig, at der er orden i disse forhold, inden man griber til kraftige sanktioner mod de transportører, der på trods disse initiativer ikke kan finde ud af at transportere dyrene på en ordentlig måde.

- Det er for letkøbt blot at ty til nye skrappe sanktioner her og nu, siger han.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079