23948sdkhjf

Bryder OPP-muren

HTS ser store perspektiver i motorvejen Kliplev-Sønderborg, der gennemføres som et OPP-projekt. (Offentligt/Privat samarbejde)

HTS ser store perspektiver i motorvejen Kliplev-Sønderborg, der gennemføres som et OPP-projekt. (Offentligt/Privat samarbejde)



Det første danske vejprojekt, hvor en privat entreprenør anlægger og driver en vejstrækning er som tidligere omtalt i e-nyt nu en realitet som det første danske OPP-projekt, det vil sige offentlig-privat-partnerskab. Det indebærer, at en privat entreprenør anlægger og driver vejen for staten mod en nærmere fastlagt løbende betaling. Med aftalen overtager staten de penge, som amtet har opsparet og øremærket til projektet.

Den 23 kilometer lange sønderjyske motorvej vil koste 900 millioner kroner. Der skal indgås én kontrakt med et konsortium af entreprenører, arkitekter, bank og forsikringsselskab, som skal bygge og drive motorvejen i 20-30 år.

Der vurderes at være en besparelse på 28 millioner kr. ved at etablere motorvejen som OPP-projekt.

- Der er lagt op til en spændende nydannelse inden for dansk infrastrukturpolitik. OPP er en dynamisk organisationsform, der kan bidrage til fortsat effektivt at udvikle den danske infrastruktur. Det er opløftende, at der nu for alvor er udsigt til, at denne organisationsform afprøves i Danmark, siger direktør Michael Svane, HTS.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064