23948sdkhjf

Forvirring om tachografen

Usikkert om krav om digital køreskriver på alle nyindregistrede lastvogne er udsat til 1. maj 2006

Usikkert om krav om digital køreskriver på alle nyindregistrede lastvogne er udsat til 1. maj 2006



Som det fremgik af e-nyt i går, så skal EU’s transportkommissær Jacques Barrot, have opgivet at fastholde årsskiftet som skæringsdato for indførelsen af den digitale tachograf. I stedet skal alle medlemslande have indført den nye teknik senest 1. maj 2006.

Men EU-Kommissionen har tilsyneladende endnu ikke bekræftet udskydelsen – der i givet fald skal give myndighederne i de EU-lande, der halter bag efter, tid til at få teknik og national lovgivning på plads. Derfor må det forventes, at medlemslande som Danmark, der er klar, vil fastholde 1. januar 2006 som skæringsdato.

Ifølge DTL fastholder Justitsministeriet den danske startdato. Vognmandsorganisationen kritiserer hele forløbet omkring udskiftningen af den mekaniske køreskriver med en digital ditto.

- I en tid hvor man taler om, at EU skal bringes tættere på borgerne, er det hovedrystende at følge hele forløbet omkring indførelsen af den digitale tachograf. Det nærmer sig det farceagtige, at startdatoen udsættes gang på gang. Men der er ikke noget at grine af. Vore virksomheder har kun brug for én ting. Det er en klar besked i god tid, som man kan disponere efter, udtaler DTLs administrerende direktør Erik Østergaard.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079