23948sdkhjf

FDL kapper navlestregen til DTL

Det er ikke første gang, at en specialforening under DTL eller Danske Vognmænd, som organisationen tidligere hed, har truet med at kappe navlestrengen til hovedorganisa-tionen.

Der har nemlig tidligere været uro mellem bl.a. FDL og hovedorganisationen, ligesom der for ca. syv år siden også var en del støj på linien mellem ITD og DTL. En udmeldelse af hovedorganisationen er dog aldrig tidligere blevet til en realitet.

Men nu ser det ud til at ske.

Med 17 stemmer mod 3 blev det forrige lørdag på en ekstraordinær generalforsamling i Foreningen af Danske Langtursvognmænd vedtaget, at foreningen skal kappe forbindel-serne til hovedorganisationen Dansk Transport & Logistik.

- FDL vil melde sig ud af DTL hurtigt muligt, og det betyder, at FDL kan være ude af DTL med virkning fra den første juli 2007. Medlemmerne i FDL skal dog selv melde sig ud, hvis de ikke ønsker fortsat medlemskab af DTL. Det står dog de enkelte medlemmer af FDL helt frit for, om de fortsat vil være medlem af DTL, siger forretningsfører Jørgen Lægds-gaard.

- Dem der vil melde sig ud skal dog bare huske at det skal gøres skriftligt og senest inden 31. december i år, hvis de vil stå frit inden den første juli 2006. På den ekstraordinære ge-neralforsamling blev bestyrelsen også pålagt at opløse den 50 år gamle foreningen hur-tigst muligt. Det kan dog første ske efter afholdelse af to ekstra ordinære generalforsam-linger, hvor det tydelige skal fremgå af indkaldelsen at formålet med generalforsamlingen er opløsning af foreningen, oplyser han.

Klar i nye lokaler

Indtil nu har det været sådan at FDL ApS, der i første omgang blev dannet som en ind-købsforening, har boet til leje hos vognmandsforeningen FDL. Nu flytter både selskabet og foreningen til DTC.

- Herefter bliver det modsatte tilfældet, udtaler forretningsfører Jørgen Lægdsgaard til Danmarks Transport-Tidende. - Så kommer Foreningen af Danske Langtursvognmænd til at bo til leje ved FDL ApS. Både FDL ApS og FDL forventer at være på plads i DTC i den-ne uge med samme telefon- og faxnumre.

Til efterretning

Administrerende direktør i DTL Erik Østergaard siger til Danmarks Transport-Tidende, - Jeg har taget det til efterretning, der er sådan set ikke noget nyt. Det ligger på linie med det der tidligere er meldt ud fra FDL, og det har jeg ikke yderligere kommentarer til.

Til spørgsmålet om DTL vil gøre en indsats for at prøve på at holde på medlemmerne i DTL, hvor alle FDLmedlemmer i dag også er medlem af DTL, svarer Erik Østergaard:

- Det er et relativt begrænset antal medlemmer, der støtter op omkring FDL og da der er organisationsfrihed, må de enkelte medlemmer selv afgøre det. Der er dog en række for-dele ved at være medlem af DTL, så det må jo bero på en afvejning hos den enkelte.

Stormøde

Et kommende Stormøde der skal afholdes den 14. januar i Trekantområdet vil nok løfte sløret for hvad der skal ske i fremtiden. Er der grobund for mere end blot en indkøbsfore-ningen? Det kan kun aflæses ved at se, hvor stor d

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063