23948sdkhjf

DAT redder Billunds rute til Litauen

En kort stund var der usikkerhed om fremtiden for ruten. En andet lille privatejet selskab, Amber Air, der også er baseret i Palanga, havde ved flere lejligheder kundgjort sine ideer om at gå i konkurrence med Air Lithuania på ruten ? men med den stadigt dårligere økonomi i Air Lithuania fandt Amber Air det klogere at forblive siddende på hegnet og vente, til banen var klar ? så at sige?..

Men det skulle dog gå anderledes: Allerede to dage efter meddelte det litauiske selskab DOT, der er delejet af det danske DAT i Vamdrup, at man var klar til at overtage beflyvningen af ruten ? og første afgang gik således den 2. december.

Palanga

DAT beflyver nu ruten med ATR fly af samme type som det hedengangne Air Lithuania. Det ville så også have været svært for Amber Air at være med i vognen: De flyver med små SAAB 340, der har den halve kapacitet.

Til gengæld realiserer Amber Air så en anden plan om at gå ind på ruten mellem Palanga og Oslo fra den 16. december. Og kort forinden havde selskabet sat kadencen op til to daglige flyvninger på ruten Palanga-Hamborg.

- Og der har DOT ikke noget at gøre, siger Algirdas Barteska, Ambr Air?s general manager.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063