23948sdkhjf

Scania efterlyser Danmarks

Arrangerer chaufførkonkurrencen Young European Truck Driver 2005 for alle chauffører under 35 år

Arrangerer chaufførkonkurrencen Young European Truck Driver 2005 for alle chauffører under 35 år



Nu kommer 2. udgave af Europas største chaufførkonkurrence, "Young European Truck Driver", der arrangeres af Scania

Konkurrencen har lige som den første konkurrence i 2003 til formål at give deltagerne en spændende og lærerig oplevelse med fokus på sikker, miljøansvarlig og driftsøkonomisk kørsel.

Konkurrencen er et eksempel på Scanias støtte til EU's arbejde med trafiksikkerhed gennem forbedret chaufføruddannelse. Målsætningen er en halvering af antallet af trafikdrab i Europa inden 2010. Deltagerlandene er alle 25 EU-lande - herunder Danmark - samt Norge, Schweiz og Tyrkiet. Young European Truck Driver 2005 bliver Europas største chaufførkonkurrence nogensinde, oplyser Scania

Teori og praksis

Den danske del af konkurrencen indledes med en teori-runde efterfulgt af praktiske prøver i manøvre- og økonomikørsel, som afvikles hos de danske Scania-forhandlere. Her vil deltagernes køreevner blive bedømt på en udfordrende bane. Desuden vil chaufførens evner i at køre økonomisk bliver testet i normal trafik i splinternye Scania R 420 trækkere med sættevogn.

De bedste chauffører fra de lokale konkurrencer går til den danske finale på Lastbilshow 2005 i juni, og Danmarksmesteren går direkte til den europæiske finale på Scania-fabrikken i Sverige til september.

Flotte præmier - vind en ny Scania

De bedst placerede deltagere i de regionale runder inviteres med ledsagere til den danske finale. Der er desuden flotte præmier fra de øvrige samarbejdspartnere i Young European Truck Driver 2005!

Danmarksmesteren kvalificerer sig automatisk til den europæiske finale på Scania-fabrikken i Sverige. Sølv- og bronzevinderne inviteres med til finalen som "heppekor". Alle tre medaljetagere modtager desuden et lækkert sæt Scania-tøj fra en særlig Young European Truck Driver kollektion. Dertil kommer flotte gaver fra de internationale samarbejdspartnere i Young European Truck Driver 2005, fremhæver Scania.

Og i den europæiske finale er der virkelig noget at køre for. 1. præmien er nemlig en fabriksny Scania R-serie lastbil Det er den største præmie, der nogensinde er uddelt ved en chaufførkonkurrence.

2. præmien er en "Michelin Driving Experience", hvor vinderen får en uforglemmelig og fantastisk køreoplevelse bag rattet i forskellige typer racerbiler. Højdepunktet er en tur i en ægte Formel 1-racer.

3. præmien er en Shell "VIP-rejse til Italien" med besøg på verdens måske mest berømte racerbilsproducent, Ferrari. Dertil kommer desuden et besøg på Ferraris berømte museum samt testbanen i Maranello, hvor de sidste nye Ferrari racerbiler kan opleves på nærmeste hold.

Krav til deltagerne:

For at deltage i Scanias "Young European Truck Driver 2005" skal deltagerne

* være født i 1970 eller senere

* have kørekort til lastbil med påhængsvogn

* bo i et EU-land eller Norge, Schweiz eller Tyrkiet

* arbejde eller være under uddannelse som chauffør

Ikke kun Scania

Det er vigtigt at understrege, at konkurrencen ikke er forbeholdt Scania-chauffører. Tilmelding til konkurrencen kan ske på Scanias hjemmeside www.scania.dk eller gennem alle danske Scania-forhandlere i hele april måned. Konkurrencen lanceres officielt på Transport 2005 i Herning fra den 6. til 9. april, hvor det også vil være muligt at tilmelde sig.

Tilmeldingen skal være Scania Danmark i hænde senest fredag den 29. april 2005. Besøg Scanias hjemmeside www.scania.dk eller spørg hos den lokale Scania-forhandler for yderligere information.

Om målet for arrangementet siger Scania:

Målsætning med Young European Truck Driver chaufførkonkurrencen er at sætte chaufføren i centrum som den vigtigste person, når det gælder trafiksikkerhed, miljø og driftsøkonomi ved landevejstransport. Formålet med chaufførkonkurrence er altså at inspirere chauffører til at yde en endnu bedre indsats bag rattet. Samtidig er det Scanias mål at tiltrække unge, ansvarlige mennesker til branchen og løfte anseelsen af chaufførerhvervet.

Samarbejdspartnere:

Young European Truck Driver 2005 arrangeres af Scania i samarbejde med:

EU-kommissionen, Shell, Michelin, IRU, Dansk Transport & Logistik, Teknisk Erhvervsskole Center, Scania Finans Forsikring og Transamerica Leasing.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109