23948sdkhjf

Tre brødre der gik imod strømmen

Efter en spæd start for tre år siden på en gård er Brdr. Plagborg nu rykket ind i et nyt stort og moderne fabriksanlæg med facade direkte ud til rute 13

Efter en spæd start for tre år siden på en gård er Brdr. Plagborg nu rykket ind i et nyt stort og moderne fabriksanlæg med facade direkte ud til rute 13



Det er nu snart tre år siden, at de tre brødre Karl Erik, Jens Jørgen og Carsten Plagborg, etablerede deres egen karosserifabrik efter alle at have været ansat på Øster Snede Lad-fabrik,

Men hvor andre karosserifabrikker og lignende virksomheder har lukket ned og ladet op-gaverne smutte til udenlandske virksomheder, har de tre brødre Plagborg formået at etab-lere egen karosseri- og opbygger-virksomhed.

Det er endda sket med så stor succes, at virksomheden er vokset ud af det oprindelige produktionsanlæg på en gård som tilhørte en af brødrene.

Sidste sommer startede man så bygningen af en hel ny fabrik, der ligger i Ulkær lige ved siden af Statoil-tanken og tæt på byen Lindved. Det er faktisk på det sted, hvor der for snart en snes år siden også var planer om at bygge et transportcenter. Det blev dog aldrig til noget.

Brdr. Plagborgs nye fabriksanlæg, der blev taget i brug omkring årsskiftet, ligger med fa-cade direkte ud til den stærkt trafikerede rute 13 mellem Vejle og Tørring. Selve grunden er på 16.000 m2, mens fabrikken består af to sammenbyggede haller og et afsnit med en administrationsbygning, der er på i alt 1300 m2.

Når man har valgt at bygge produktionsafsnittet som to haller, skyldes det i følge Jens Jørgen Plagborg, at man derved mindsker støjniveauet.

I hver hal er der to gennemgående baner med porte i hver ende, og der kan således ar-bejde otte mand i hver hal.

Ud over de tre brødre er der ansat otte medarbejdere på virksomheden Brdr. Plagborg ApS.

Har det hele

Fra starten satsede Brdr. Plagborg meget på fremstilling af færdige lad udførtet i monopan til små og lette lastvogne.Efter etableringen af den nye fabrik dækker man derimod hele spektret.

Det har da også betydet, at der allerede er adskillige ordrer i hus med opbygning af fragt-mandslad til store lastvogne. Desuden laves der alukasser, foldedørskasser og murstenslad, ligesom Brdr. Plagborg også laver mange knæklad til autotransportere og firmaer, der flytter mindre selvkørende maskiner.

Brdr. Plagborg udstiller på Transportmessen i Herning, hvor man blandt andet kan se flere opbyggede køretøjer på firmaets egen stand som er i hal C standnr. 2640. Desuden vil der være flere opbygninger at se på andre stande ved bl.a. lastbilforhandlere.

---

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094