23948sdkhjf

Cappit vil have SAP på landevejen

Som den første leverandør af it-løsninger til flådestyring vil Cappit A/S udvikle den fornødne software til mobile SAP løsninger. Potentielt er der tale om et unikt produkt på det internationale marked, vurderer Cappit

Som den første leverandør af it-løsninger til flådestyring vil Cappit A/S udvikle den fornødne software til mobile SAP løsninger. Potentielt er der tale om et unikt produkt på det internationale marked, vurderer Cappit



For virksomheder med SAP systemer har det længe stået højt på ønskelisten at kunne benytte SAP igennem hele logistik-kæden - og dermed også i det yderste led hos mobile medarbejdere som for eksempel chauffører.

De førende it-løsninger på markedet til flådestyring som FleetManager fra Cappit, kan integreres med SAP. Men der har manglet den fornødne software til at kunne flytte SAP ud fra kontoret og ind i fører-kabinen.

- Dilemmaet var groft sagt, at SAP ikke var udviklet til at fungere som en mobil-løsning, hvor der er begrænsninger i forhold til strøm, processor-kraft og data- overførsler, samtidig med at vi oplever øget interesse fra kunderne om at få udviklet transportløsninger i SAP, forklarer direktør Erik Kristensen, Cappit A/S.

For at imødegå dette dilemma har SAP udviklet SAP Mobile Infrastructure. SAP Mobile Infrastructure fungerer som en platform for dataoverførsel og kommunikation baseret på åbne standarder - og gør det muligt at få adgang til informationer, data og forretningsprocesser fra SAP via en mobil terminal.

Cappit deltager i udviklingen af transportløsninger på SAP Mobile Infrastructure. Disse vil komplementere SAP's standard mobile applikationer, der er en væsentlig del af SAP's tilbud af avancerede mobile it-løsninger.

Tror tiden er moden

- Status er lige nu, at der ikke er nogle andre leverandører af løsninger til flådestyring, hverken i Danmark eller resten af verden, der arbejder med at implementere SAP Mobile Infrastructure til avancerede transportløsninger. Men Cappit tror på, at teknologien er moden til, at vi kan få SAP ud på landevejen, siger Erik Kristensen, og fortsætter:

- Takket være den teknologiske udvikling er mobile løsninger ikke længere begrænset af, hvad der er praktisk muligt - men i stedet styret af hvordan teknologien kan understøtte forretningen. Cappit har altid fokuseret på at sikre kunderne en god forretning, og det er derfor naturligt for os at gå den retning.

Samlet løsning med SAP

De umiddelbare fordele ved at gøre SAP til en mobil løsning, er de samme som ved andre mobility-løsninger; højere produktivitet hos medarbejdere, forøget effektivitet af forretningsgangen og forbedret kundeservice. Men samtidig opnår virksomheder med SAP løsninger fordelen ved at optimere deres eksisterende it-løsning og samtidig få samlet de forskellige it-løsninger i et system, hvor data kan overføres direkte mellem de forskellige afdelinger og medarbejdere.

- Tiden hvor virksomheder var tvunget til at holde igen med investeringer i it fordi teknologien ikke var på plads er ovre. Nu har mobilt it-udstyr de fornødne kræfter, trådløse netværk er hurtigere og de mobile terminaler er robuste. Kombineret med SAP Mobile Infrastructure bliver det derfor muligt for medarbejderne at få adgang til kritiske data hvor som helst og når som helst, siger Solution Advisor Lars Vaaben fra SAP Danmark.

Cappit understreger, at gennemført mobility opnås kun ved implementering af trådløs kommunikation - enten via trådløst netværk på for eksempel lagre og pakketerminaler eller via mobilnettet Derfor er det meget vigtigt at se på hvordan enhver mobil it-løsning udnytter mulighederne for at reducere omkostningerne til kommunikation ved at udnytte de teknologiske muligheder optimalt.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063