23948sdkhjf

Planlægger IT-modul for chaufførlogistik

Positiv respons på sidste transportmesse får EDB-Gruppen til at gentage seminarer på Transport 2005 i Herning

Positiv respons på sidste transportmesse får EDB-Gruppen til at gentage seminarer på Transport 2005 i Herning



Transport 2005 byder på en række konferencer og seminarer. Kendte IT-leverandører som Kyborg, Fleetwise og EDB-Gruppen har valgt seminarformen, for dels at præsentere deres egne produkter og for at give messegæsterne inspiration til fremtidens it-investeringer ved at informere om tendenser og muligheder i branchen.

- Vi fik meget positiv respons på de seminarer vi afholdt på Transport 2003, som bidrog til at vi følte vi hade en god messe, så derfor fortsætter vi på Transport 2005, siger markedschef Hans Abildgaard, EDB-Gruppen.

EDB-Gruppen afholder to seminarer - et torsdag 7. april og et fredag 8. april. Det første sætter fokus på den rivende udvikling inden for mobilkommunikationsløsninger og integrationsmulighederne med virksomhedens centrale it-systemer - her EDB-Gruppens ASPECT4 løsning. EDB-Gruppen afholder seminaret sammen med IBM og Fruits (der markedsfører en digital pen).

- Mobil kommunikation er blevet meget billigere og hurtigere. Det giver sammen med bedre værktøjer helt nye muligheder for at forbedre og udvikle virksomhedens logistikydelser, siger Hans Abildgaard.

Fredag har EDB-Gruppen fået en af sine egne kunder i transportbranchen til at fortælle om erfaringerne med optimering af disponeringen ved hjælp af ny teknologi.

- Nye smarte disponeringsprogrammer hæver disponeringen op på et nyt niveau, via en stærkt forbedret integration af data på materiel, gods og ruter. Det betyder reelt, at disponentens rolle ændres, især på planlægningssiden, siger Hans Abildgaard.

Chaufførlogistik

EDB-Gruppen udvikler løbende forbedringer og nye moduler til ASPECT4. Et udviklingsarbejde, der ikke kun styres af ønsker fra transportbranchen selv.

- Der er en klar tendens til at transportkøberne stiller større og større krav, til transportørernes IT-løsninger. Ikke mindst krav om integration af data med transportkøbernes egne økonomisystemer, siger Hans Abildgard.

Han afslører, at man i øjeblikket er i planlægningsfasen for et nyt modul for chaufførlogistik. Et produkt, som virksomhederne får god brug for, når det nye arbejdstidsdirektiv træder i kraft.

- Vi har kontaktet ITD og ATL, for at overveje hvordan chaufførlogistikken kan integreres i den øvrige disponering, fortæller Hans Abildgaard.

Han forventer ikke at chauffør-modulet er færdigudviklet foreløbig.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11