23948sdkhjf

Så fik vi et transportministerium

Trafik- og Energiministeriet har nu ændret navn til Transport- og Energiministeriet. Målet er bedre sammenhæng

Trafik- og Energiministeriet har nu ændret navn til Transport- og Energiministeriet. Målet er bedre sammenhæng



Det er ved kongelig resolution bestemt at ændre betegnelsen for Trafik- og Energiministeriet til Transport- og Energiministeriet. Det betyder samtidig, at trafik- og energiminister Flemming Hansen er udnævnt til transport- og energiminister.

Navneskiftet kom i fredags efter at adskillige organisationer havde udtrykt skuffelse over, at den nyudnævnte regering fortsat opererede med en trafikminister. Men kort efter kom så ændringen, der dog ikke omfatter søfarten, som forbliver i Erhvervsministeriets regi.

Navneændringen styrker integrationen af energiområdet i ministeriet og muligheden for at se ressortændringen som dannelsen af et nyt ministerium - Transport- og Energiministeriet,, lyder det fra ministeriet, som med ændringen vil ministeriet få fokus på den samfundsmæssige aktivitet: transport - frem for det middel, hvormed transporten skabes: trafik, lyder det fra det ny transportministerium.

Transport i bredden

Transport er et bredt og meningsfyldt begreb, og en ændring af navnet skaber overensstemmelse mellem ministeriets navn og betegnelsen for de sektorer, som ministeriets aktiviteter omfatter: transport- og energisektoren.

Set i lyset af, at det internationale arbejde får stadig stigende betydning, er det praktisk, at navngivningen er i tråd med praksis i andre lande.

- DTL er meget tilfreds med, at det nye trafik- og energiministerium har ændret betegnelse til transport- og energiministeriet. Det betyder, at der i langt højere grad sættes fokus på transport som et erhvervsmæssigt indsatsområde, siger DTLs formand Anker M. Jensen.

International betydning

Det ny ministeriet fremhæver, at det i lyset af, at det internationale arbejde får stadig stigende betydning, er det praktisk, at navngivningen er i tråd med praksis i andre lande.

I EU hedder Rådet på området Rådet for transport, telekommunikation og energi. Tilsvarende indgår ordet "transport" i navnet på generaldirektoratet, hvorunder transport hører. Det samme gør sig gældende for Europa-Parlamentets Udvalg for transport og turisme. En ændring af navnet betyder at sammenhængen mellem det danske navn og den engelske oversættelse: "Ministry of Transport and Energy" bliver mere nærliggende.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078