23948sdkhjf

Dryp på transportbranchen

Vækst i andre brancher trækker transportbranchen op

Vækst i andre brancher trækker transportbranchen op



Lastbilsalget steg med små ti procent sidste år. En positiv udvikling, der er fortsat efter årsskiftet, med 440 nyindregistreringer i januar mod 413 i samme måned sidste år.

Men lastbilsalget er ikke eneste tegn på, at det går i den rigtige retning i transportbranchen.

Revisionsfirmaet Deloitte's vækstundersøgelse for 2004 viser at der er vækst i transportsektoren. En vækst, der først og fremmest sker i de små og mellemstore virksomheder.

Deloitte's undersøgelse viser at Engros-erhvervet står i spidsen, når det gælder vækst, efterfulgt af bygge- og anlægsbranchen.

Og regner det på præsten, så drypper det som bekendt på degnen. Vækst i andre brancher giver mere at bestille i transportbranchen.

Faktisk afslører nærlæsning af Deloitte-rapporten, at vognmandsvirksomhederne fører i vækstkapløbet, hvis man opdeler væksttallene på branchekoder.

Gang i handlerne

I Finans Nord A/S sidder regionsdirektør Hans Jørgen Stenz i første parket, når det gælder aktivitetsniveauet i vognmandsbranchen.

- Vores hovedindtryk er klart, at det går fornuftigt i branchen. Der er selvfølgeligt nogen, der har det svært, men de små virksomheder er ofte godt til at omstille sig og tilpasse sig markedet. Der er rigtig god gang i handlerne i øjeblikket. Vi får i hvert fald mange finansieringsforespørgsler fra kunderne., siger Hans Jørgen Stenz.:

Han vurderer, at den øgede investeringslyst i branchen er båret af positive forventninger til fremtiden. Men også krav fra transportkøberne fremmer investeringerne i vognmandserhvervet.

- Det er meget oppe i tiden, at vores kunders kunder begynder at stille krav, som gør at transportvirksomhederne skal tilpasse deres forretninger, fortæller Hans Jørgen Stenz og nævner Danish Crowns krav om konsolidering inden for transporten af levende svin.

- Det betyder, at der kan opstå et overskud af materiel nogen steder og efterspørgsel på materiel andre steder. Nogen vælger at holde igen med investeringerne, mens andre i tiltro til at der bliver noget at køre med, allerede har investeret.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094