23948sdkhjf

Et grænseoverskridende hus som sætter i gang

Da ITD i sommer indviede sit nye domicil i Padborg var der helt bevidst lagt op til, at huset ikke alene skulle være en arbejdsplads, men også en aktiv medspiller i kontakten på tværs af den dansk-tyske grænse. Således er der lejere med udgangspunkt med hver sit flag, der samler kræfterne og udveksler viden, etablerer netværk og sætter ting i gang.

- Der er ingen tvivl om, at der er stigende interesses blandt virksomhederne for at etablere sig i Tyskland. Det er jo en følge af hele internationaliseringen og lønspørgsmålet. Så alle professionelle overvejer at etablere sig i Tyskland, hvis ikke de allerede har gjort det, siger underdirektør Poul Bruun, ITD.

- Og her er det vores opgave, at hjælpe dem på vej, både i kraft af de netværk vi allerede har her i huset og syd for grænsen, siger han og peger på, at der et betydelige variationer i, hvor transportvirksomhederne etablerer sig.

Kunderne bestemmer

- Det afhænger i høj grad af kunderne og deres behov. Og det betyder også at situationen hurtigt kan ændre sig for transportvirksomheder, og det kan være svært at vide, hvor man nu skal placere sig. Derfor at der brug for en stor fleksibilitet, og der søger vi at give en god rådgivning både i kraft af vores egen viden og de netværk vi deltager i, siger han, og fremhæver hele de dansk-tyske miljø, som er skabt i Padborg og i ITD-huset.

- Vi vil jo gerne være både katalysator for en udvikling og være inspiratorer, siger Poul Bruun og nævner, at der allerede har været adskillige møder og konferencer, der skal styrke den grænseoverskridende udvikling og skabe nye netværk. Det gælder møder for virksomheder på begge sider af grænsen og også f.eks. embedsmænd fra hvert land.

Ideen om at danne netværk mellem virksomheder inden for bestemte felter, har længe været højt prioriteret hos ITD. Og senest har et dansk netværks-samarbejde inden for containertransport besøgt Hamborg Havn, som jo er særdeles vigtig for transporten.

- Så vi ser det som vores opgave at formidle viden, give vejledning og skabe netværk, siger Poul Bruun.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.873