23948sdkhjf

Lille ? men rap ? gulpladebil

Seat Altea Van er ikke noget oplagt valg som varebil. Dertil er varerums-volumenet simpelthen for beskedent. Der er kun halvanden kubikmeter i balsalen bagved chaufføren, så Altea Van er først og fremmest interessant om en lille jobbil til lidt af hvert i småtingsafdelingen.

Men i det specielle segment findes der få biler, som er sjovere.

Seat Altea deler teknik med VW?s populære Golf, men den tyske teknik er tilsat en knivspids spansk temperament og bilen virker en tand friskere i kurverne. Det er en velkørende bil med glimrende vejgreb og testbilens 2-liters turbodiesel gnasker asfalt med glubende appetit.

0-100 klares lige under den magiske 10 sekunders grænse og topfarten ligger 71 kilometer over hastighedsgrænsen på jysk motorvej.

Førerkabinen er velindrettet med god ergonomi og et moderne design, der både er praktisk og enkelt.

Rattet er justerbart i både højde og længde, sæderne har justerbar højde og lændestøtte. Standardudstyrs-niveauet ligger i den pæne ende af det, man finder i personvogne. Rækker det ikke, så tilbyder Seat en alenlang liste med mere sporty ekstraudstyr.


Varerum

Selv om Seat Alteas varerum er beskedent volumenmæssigt, så glimrer det ved let adgang. Nyttelasten ligger på 650 til 750 kilo afhængigt af motor og udstyrsgrad ? inklusiv chaufførens mere eller mindre overflødige kilo.

Længden er 126 centimeter, bredden 132 centimeter (hjulkasser 101 cm) og højden er 104 centimeter.

Køreegenskaberne er stort set upåvirket ? selv ved maksimalt læs.

Seat Altea Van er i det hele taget en gennemført vellykket bil. Der er mere oplagte valg på markedet, hvis det er en lille budbil til bykørsel, man har brug for. Men hvis opgaverne ofte betyder længere køreture og pakkerne hører til i den lette ende, så er der chauffører, der har fortjent den lille frække spanioler.

Testbilen: Seat Altea Van 2.0 TDI

Motor:

4-cyl. 2.0 liters turbodiesel
Ydelse: 140 hk. v. 4000 o/min
Moment: 320 Nm v. 1750-2500 o/min
Topfart: 201 km/t
Brændstofforbrug:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098