23948sdkhjf

Moms på vejskat

Told & Skat vil have moms af mauten, hvis regningen for den tyske vejskat viderefaktureres til transportkøber

Told & Skat vil have moms af mauten, hvis regningen for den tyske vejskat viderefaktureres til transportkøber



Det danske transporterhverv står nu reelt i den absurde situation, at der skal betales afgift af en afgift. Danske Speditører har i samarbejde med Dansk Transport & Logistik og International Transport Danmark og flere revisionsfirmaer undersøgt, om der skal beregnes dansk moms af den tyske vejskat.

Det mener Told & Skat, der anser maut’en for momspligtig, når vejskatten viderefaktureres til transportkøber som en del af fragtbetalingen – også selv om motorvejsafgiften er udspecificeret på en særskilt linie på fakturaen.

Told & Skat er dog villig til at acceptere viderefakturering uden moms, hvis betingelserne om udlæg er opfyldt. Men Danske Speditører vurderer, at det reelt er umuligt, at opfylde betingelserne for speditionsvirksomhederne.

Betingelserne for at maut’en kan betragtes som et udlæg er, at det originale udgiftsbilag for den konkrete transport vedlægges fakturaen (kun muligt med billetter fra Toll Collects manuelle maut-terminaler), det viderefakturerede beløb svarer nøjagtig til det reelle udlæg, og der skal være identifikation af transportkøber på maut-billetten.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064