23948sdkhjf

Direktiv skaber utryghed

- Vore chauffører er utrygge og bange for, at de med de nye arbejdstidsregler ikke kan leve af deres erhverv som hidtil, siger transportdirektør.

- Vore chauffører er utrygge og bange for, at de med de nye arbejdstidsregler ikke kan leve af deres erhverv som hidtil, siger transportdirektør.



På baggrund af Nordre Birks Vognmandsforenings og Københavns Vognmandslaugs møde forleden om EU-direktivet for medlemmerne vurderer Hanne Bødker Petersen, administrerende direktør i SCT Transport A/S, Gilleleje og direktør i Jørgen Nielsen Transport A/S, Hørsholm samt Messeter Transport A/S, Lyngby, at det er svært for chaufførerne at forstå, hvad der er på færde.

- Vore chauffører er utrygge og bange for, at de med de nye arbejdstidsregler ikke kan leve af deres erhverv som hidtil. Det giver dønninger og øget pres. Vi har forsøgt at holde humøret oppe og orienteret dem om, at vi vil regne på, hvordan vi kan indføre de nye regler bedst muligt for dem, - og for virksomheden - for det skal jo være et arbejdsmiljø, som alle kan acceptere og arbejde under. Jeg mener derfor, at det kan blive et problem at fastholde medarbejderne, der på grund af de færre timer vil søge over i andre erhverv.

- Som jeg ser det, betyder direktivet for virksomhederne øget administration med dobbelt lønarbejde, og dobbelte udgifter til sådan noget som arbejdstøj, personaleforsikringer, uddannelse etc. For de ansatte vil det resultere i en forstærket indgriben i deres hverdag, påpeger Hanne Bødker Petersen

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063