23948sdkhjf

BGL: Toll Collect tørrer risiko af på vognmænd

Tysk transportorganisation forbereder formel klage over Toll Collects nye forretningsbetingelser, der begrænser maut-konsortiets erstatningsansvar

Tysk transportorganisation forbereder formel klage over Toll Collects nye forretningsbetingelser, der begrænser maut-konsortiets erstatningsansvar



Den tyske vognmandsorganisation Bundesverband Güterkraftverkehr Logistik und Entsorgung (BGL) har hyret en advokat med speciale i kartelret til at udfærdige en klage over maut-konsortiet Toll Collects nye almindelige forretningsbetingelser.

De nye forretningsbetingelser, der blev udsendt til alle registrerede vognmandsvirksomheder med krav om accept, for fortsat registrering og automatisk afregning af vejafgiften på lastvogne, begrænser Toll Collects erstatningsansvar over for kunderne.

BGL anser det begrænsede erstatningsansvar, som helt uacceptabelt, da begrænsningen reelt fritager Toll Collect for ansvar for de omkostninger, som virksomhederne påføres ved tekniske problemer. Omkostninger, der ifølge BGL kan løbe op i et flercifret millionbeløb i euro, i tabt indtjening og værkstedsomkostninger.

BGL anser især ansvarsbegrænsningen for urimelig, da Toll Collect i løbet af sommeren går i gang med at opgradere softwaren i de op mod 500.000 OBU’ere til version 2. En operation, som kræver mindst et værkstedsophold og som transportvirksomhederne er tvunget til at gennemføre.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078