23948sdkhjf

Flycharter-raterne i vejret

I begyndelsen af januar stod CAL således for afsendelsen af et norsk-produceret felthospital fra Tokyo Narita til Sumatra.

- For forsendelsen stod det japanske Røde Kors, og vi vandt opgaven ved en licitation, siger Standley Bundgaaard, administrerende direktør for Copenhaen Air Logistics.

- Oprindeligt var det meningen, at der foruden hospitalet skulle afsendes en ambulance, og det var derfor fra starten en IL-76, vi var på jagt efter. Men ambulancen blev siden trukket ud af opgaven, så vi kunne ?nøjes? med en AN-12 til at løfte de godt 10 tons, hospitalet vejer.

Heftigt marked

I øvrigt er markedet for flycharter ganske heftigt i disse tider. Operatørerne af de fly, der egner sig til en sådan opgave, holder sig ikke tilbage for at skrue raterne betydeligt op, når efterspørgselen stiger. Faktisk kan man let risikere, at selvom der er forhandlet en pris på en trafik, viser det sig, at prisen er røget op, når den endelige kontrakt skal underskrives. Det er et stort problem for en broker: Vi får vores opgave i licitation på et fast pristilbud. Stiger derefter flycharter-raten, er det vores problem ? og det kan let gøre en god forretning dårlig, siger Standley Bundgaard.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062