23948sdkhjf

Flyleasing til airBaltic

Blandt de nye, spændende tiltag er opstarten på fly-leasing.

Icelandair har således købt tre af Aer Lingus? Boeing 737-500 og leaset dem videre til det SAS-ejede airBaltic for foreløbigt en femårsperiode.

I en meddelelse til den Islandske fondsbørs meddelte Icelandair, at man allerede for et halvt år siden begyndte at udvikle det nye koncept og så sig om i verden efter egnede fly med henblik på leasing.

Den nye forretning er et joint-venture mellem Icelandair, 59 procent, og andre investorer med 51 procent.

I øvrigt har selskabets CEO gennem 20 år, Sigurdur Helgason, netop besluttet at træde tilbage fra sin post.

Det skete på et nyligt bestyrelsesmøde, hvor det også blev besluttet, at Hannes Smarason, der er selskabets formand, bliver executive chairman med ansvar for udvidelse og forretningsudvikling.

Icelandair Cargo

Året 2004 blev som ventet et godt år også for Icelandair Cargo.

- Icelandair Cargo løftede i 2004 i alt 35,500 tons fragt, og det er en fremgang på 26.4 procent over året før, siger Petur Eriksson, Icelandair Cargo?s administrerende direktør.

- Naturligvis påvirkede udviklingen i den amerikanske dollar os betydeligt; vi har i to år haft vedvarende stigning i fragtmængderne over Nordatlanten, men for første gang faldt trafikken tilbage fra oktober måned, og i december alene faldt den med 25 procent. Til gengæld er importen fra USA steget vældigt meget, faktisk 80 procent i december, og 65 procent på årsbasis.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063