23948sdkhjf

Trafiksikkerheds certifikat til H.P.Therkelsen

Det var en stolt Mogens Therkelsen, HPT, der som den første modtog DTLs certifikat ?Trafiksikkerhed i Virksomheden?. I weekenden den 15. ? 16. januar havde man åbnet døre og porte i virksomheden og ændret betydningen af forbogstavernes i firmanavnet til Hensyn Professionalitet Trafiksikkerhed. Certifikatet blev overrakt af næstformand i DTL vognmand Jørgen Egeskov, som ved overrækkelsen bl.a. sagde:

- Trafiksikkerhed er et væsentligt parameter i indsatsen for et bedre image i transporter-hvervet. Chaufførernes adfærd i trafikken bestemmes af mange forskellige forhold, og tra-ditioner og vaner er indgroede forhold, som er vanskelige at ændre.

- Holdninger til trafiksikkerhed har ikke tidligere haft en fremtrædende plads, når det dagli-ge arbejde skulle afvikles, sagde han og pegede på, at det ikke længere er socialt accep-tabelt at tage chancer i trafikken. Eksempelvis lange overhalinger, brug af telefon og andre lignende forhold, som afleder opmærksomheden hos chaufføren under kørselen.

- Vi har gennem flere aktiviteter på området, først med arrangementerne Trafiksikkerhed i øjenhøjde kampagnen, som var rettet mod skolebørnene og deres forældre og som blev fulgt op med arrangementet Bedre adfærd - bedre indtjening, som var rettet mod de ansat-te i den enkelte transportvirksomhed, sat Trafiksikkerhed som den øverste punkt på dags-ordenen, sagde Jørgen Egeskov og pegede på, at den røde tråd i trafiksikkerhedsarbejdet fra starten har været et ønske om større forståelse for og indsigt i lastbilernes trafikforhold og at anskueliggøre lastbilernes svage og stærke sider i trafikken overfor de øvrige trafi-kanter.

En synlig indsats

Trafiksikkerhed i virksomheden? skal medvirke til at bedre trafiksikkerhed bliver til kon-krete handlinger, og samtidig skal DTLs medlemsvirksomheder engageres i arbejdet, til-skyndet af flere forhold, herunder besparelser på brændstof, færre uheld, mindre stress hos chauffører og disponenter.

Alt sammen med et bedre arbejdsmiljø, bedre image og bedre indtjening til følge.

Det handler bl.a. om styrkelse af trafiksikkerheden ? gennem en udvikling af adfærden hos alle interessenter og om trafiksikkerhedspolitik i medlemsvirksomhederne, indførelse af en certificeret trafiksikkerhedsmålsætning og handlingsplan.

Trafiksikkerhedsindsatsen skal være synlig det daglige trafikmiljø gennem et fælles logo og der skal skabes opmærksomhed om trafiksikkerhed som et konkurrence parameter, ligesom der skal se udvikling af medlemsvirksomheder og personale og inddragelse af leverandørerne i indsatsen.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063