23948sdkhjf

Østvognmænd i fremgang

Danske vognmænd taber forsat markedsandele på den internationale trafik

Danske vognmænd taber forsat markedsandele på den internationale trafik



Det kommer næppe som nogen overraskelse for dem, der har fingrene i international vejtransport, at østeuropæiske lastvogne fylder stadigt mere på markedet.

ITD's nyeste konjunkturindeks, der dækker trafikken i 4. kvartal 2004, viser, at øst-vognmændenes markedsandel er øget med 1,8 procent i forhold til 3. kvartal til en andel på 13,7 procent. Sammenlignet med 4. kvartal 2003 er stigningen hele 3,9 procent.

Tyske lastvogne, der i de tre foregående kvartaler er rykket tæt på dansk indregistrerede lastvognes førerposition, gik lidt tilbage i 4. kvartal. Andelen faldt med 1,4 procent i forhold til kvartalet før til 32 procent. Men et tilsvarende fald skete i 4. kvartal 2003 og derfor må det forventes, at tysk indregistrerede lastvognes andel igen vil vokse i indeværende år.

Danske lastvognes andel er faldet 1,2 procent fra 3. kvartal til 35,9 procent. Sammenlignet med fjerde kvartal 2003 er markedsandelen faldet med hele 6,4 procent.

Stigning i trafikken

ITD's Konjunkturindeks, der opgøres ved at tælle antallet af lastvogne, der krydser landegrænsen i Sønderjylland og på Scandlines færgeruter, viser, at lastvognstrafikken som helhed er fortsætter med at stige. Døgngennemsnittet er opgjort til 5,670 lastvogne over landegrænsen. Medregnes trafikken over Femern Bælt og Øresundsbroen, så der tallet 8.130 lastvogne.

Set i forhold til 2. kvartal 2002, hvor ITD påbegyndte trafiktællingerne, så er den grænseoverskridende lastvognstrafik steget med to procent.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.058